Pizza cu blat de vinete

pizza-cu-blat-de-vinete-totul-despre-mame

Gustare rapidă de toamnă – pizza cu blat de vinete

Celor mici le plac preparatele aromate, iar cromatica lor îi poate convinge să guste anumite ingrediente pe care nu le-ar mânca separat. Ne-am gândit să vă prezentăm o rețetă de pizza cu blat de vinete, care poate fi preparată ca o gustare rapidă, perfectă pentru orice buzunar. De asemenea, este ideală și pentru mămicile mereu aflate pe grabă, dar care își doresc un preparat cu mai puține calorii. Iată cum puteți face și voi un preparat delicios în câțiva pași ușori, chiar cu ajutorul celor mici în bucătărie!

Ingrediente pentru pizza cu blat de vinete:

2 vinete mari
1/2 linguriță de sare de mare
1 cană cu sos de tomate
2 căni cu mozzarella rasă
16 roșii cherry
1 buchețel de busuioc proaspăt
fulgi de ardei iute (opțional)

4 pași pentru a prepara pizza cu blat de vinete:

1. Se preîncălzește cuptorul la 204 grade Celsius. Se unge o tavă de cuptor cu ulei. Vinetele se spală, se șterg bine și se feliază în bucăți de 2,5 centimetri. Se așază feliile de vinete în tava de cuptor și se asezonează cu sare de mare. Se lasă la cuptor pentru 20 de minute.

2. Se scot vinetele din tava de cuptor și se construiesc mini pizzele. Pe fiecare felie, se pune o lingură de sos de tomate, urmată de o mână de mozzarella dată prin răzătoare. Se adaugă 2-3 jumătăți de roșii cherry, măsline și, opțional, frunze de busuioc sau rucola.

3. Se preîncălzește cuptorul la ultima treaptă și se introduce tava cu mini pizzele cu blat de vinete pentru 1-2 minute sau până când brânza se topește și începe să devină puțin aurie. Stați în apropiere, pentru a vă asigura că nu se ard.

4. Se scot din cuptor și puteți presăra puțin parmezan sau orice alt topping doriți în această compoziție. Se servesc calde, alături de cei dragi.

Citește și:

Cum faci aluatul pentru pizza de casă
Sparanghel cu lămâie şi parmezan
Cartofi ţărăneşti la cuptor
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație