Pui în sos de bere

Iulia Mirică
pui-in-sos-de-bere-totul-despre-mame

Rețetă ușoară și gustoasă pentru weekend – pui în sos de bere

Puteți trișa seara sau în weekend și prepara o rețetă foarte ușoară și rapidă, cum este acest pui în sos de bere, pentru a petrece mai mult timp împreună cu cei dragi. Preparatul acesta se pregătește în 10 minute, având nevoie de alte 35 minute pentru a fi gata. Ingredientele enumerate mai jos ajung pentru 4 porții, iar dacă aveți mai mulți musafiri la masă, puteți dubla cantitățile folosite. Iată ce pași trebuie să urmați pentru acest răsfăț culinar!

Ingrediente pentru pui în sos de bere:

450 grame de aripi de pui
3 căni cu ciuperci mărunțite
1 sticlă de bere
5 căței de usturoi tocați mărunt
1 ceapă tocată
2 linguri de unt
2 linguri de ulei de măsline
1/2 cană de smântână
2 linguri de făină
1 lingură de boia de ardei iute
1 lingură de mărar proaspăt tocat
2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat

5 pași pentru a prepara pui în sos de bere:

1. Într-o tigaie mare, se adaugă untul și uleiul de măsline și se lasă să se topească untul la căldură medie. După ce s-a încins uleiul, se adaugă aripile de pui spălate bine sub un jet de apă rece în prealabil.

2. Aripile de pui se prăjesc până când capătă o culoare maronie, dar nu trebuie gătite complet, deoarece le veți mai lăsa și împreună cu sosul. Se scot aripile de pui din tigaie.

3. Se adaugă ceapa și usturoiul curățate și mărunțite în prealabil, în tigaie, și se lasă la gătit pentru câteva minute, până când se înmoaie ceapa. Se adaugă ciupercile și se lasă pe foc pentru 3-5 minute. Se presară făina peste ciuperci și se amestecă bine.

4. Se adaugă berea, smântâna, boiaua de ardei, sarea de mare și piperul negru proaspăt măcinat, amestecând totul bine împreună. Se readaugă aripile de pui în tigaie. Dacă nu este suficient sos cât să le acopere, se mai adaugă apă. Se acoperă tigaia cu un capac și se lasă la gătit pentru 20 minute, amestecând ocazional, pentru a nu se lipi compoziția de tigaie.

5. Se presară mărar și pătrunjel proaspăt tocate și se servește preparatul cald.

Citește și:
Aripioare de pui crocante la cuptor
Piept de pui cu broccoli și lămâie
Hamburgeri din vită – de casă

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa