Reţete de post: musaca de cartofi

Musaca de cartofi – deliciul vegan

Știm că meniul de post pentru mămici nu este unul foarte variat, așa că v-am pregătit o rețetă de musaca de cartofi. Chiar dacă această rețetă folosește cartofi noi, îi puteți înlocui oricând cu cartofi normali.

Știm că probabil erați obișnuite cu acea musaca de cartofi care includea și alte legume precum morcovi și ceapă, însă merită încercată și această musaca de cartofi care conține capere și măsline, pentru un gust puțin mai mediteranean.

Ingrediente pentru musaca de cartofi:

1 kilogram de cartofi noi
1 mână de capere
2 pumni de măsline negre
1 lingură de frunze de cimbru
1 buchet mic de rozmarin, rupt în crenguțe
6 linguri de ulei de măsline extra-virgin
1 lingură de oțet de vin alb
sare grunjoasă
piper negru proaspăt măcinat

4 pași pentru a prepara musaca de cartofi:

1. Cuptorul se preîncălzește la 250 grade Celsius / 220 grade Celsius pe ventilație / treapta 9 pe gaz. Între timp, se curăță cartofii cu ajutorul unei periuțe, sub un jet de apă rece. Dacă folosiți cartofi normali, e recomandat să-i curățați de coajă.

2. Cartofii se fierb, pentru aproximativ 12 minute. Cu ajutorul unei strecurători, se scurg bine, după care se feliază în jumătăți și se pun într-un castron.

3. Caperele se scurg și se adaugă alături de măsline și ierburile aromate pe cartofii din bol, adăugând aproape tot uleiul, sare grunjoasă și piper negru proaspăt măcinat după gust. Se amestecă bine, zdrobind foarte ușor cartofii.

4. Într-o tavă de cuptor, acoperită în prealabil cu hârtie de copt, se adaugă cartofii aranjați. Se amestecă oțetul cu uleiul rămas și se burnițează peste cartofi. Se acoperă cu o folie de staniol și se lasă la copt pentru aproximativ 40 de minute, sau până când devin aurii.

Puteți prepara și varianta care conține carne a acestui fel de mâncare, iar rețeta o găsiți aici: rețetă de musaca de cartofi cu carne de pui.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație