Șniţel de pui la cuptor, varianta sănătoasă a preparatului iubit de toți copiii

Iulia Mirică
snițel de pui la cuptor
Șnițelul de pui la cuptor are mai puține grăsimi/ Shutterstock

Rețetă delicioasă și ușoară de șnițel de pui la cuptor. Această rețetă sănătoasă de șnițel de pui la cuptor implică acoperirea pieptului de pui cu pesmet și prăjirea acestuia la cuptor, fără mult ulei implicat în proces. Se poate servi pe un pat de legume amestecate sau alături de un piure de cartofi.

Snițelul la cuptor este o opțiune mai sănătoasă decât cel prăjit în ulei, deoarece necesită mai puțin ulei și are un conținut de grăsimi redus. Prin prăjire se absorb mai multe grăsimi, ceea ce înseamnă că va avea și mai multe calorii.

Snițelul de pui la cuptor va avea o crustă exterioară crocantă și rumenă, asemănătoare cu cea a snițelului prăjit. Folosind o combinație de pesmet, condimente și ulei, poți obține o textură crocantă și gustoasă în timpul gătirii la cuptor.

Cum se poate servi șnițelul la cuptor

Snițelul poate fi servit cu diverse garnituri și sosuri, în funcție de preferințele personale. Poți pune alături cartofi prăjiți, copți sau piure, legume gătite la aburi, salată verde sau alte tipuri de salate de legume proaspete, murături, legume la grătar sau piure de conopidă.

În ceea ce privește sosurile poți alege un sos de ciuperci, de roșii, de usturoi, de maioneză făcută în casă.

Iată ce pași trebuie să urmați, pentru a prepara în aproximativ o oră un prânz sau o cină delicioasă și sănătoasă.

Ingrediente pentru șnițel de pui la cuptor

  • 800 grame de piept de pui dezosat
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 1/4 cană cu făină albă
  • 2 ouă mari bătute
  • 1 lămâie
  • 2 căni cu pesmet
  • ulei de măsline
  • 2 linguri de unt
  • 1 ceapă mică tocată
  • 1/4 cană de ierburi tocate mărunt (mărar, pătrunjel, arpagic)

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 230 grade Celsius. Se unge o foaie de copt cu puțin ulei de măsline.

Pieptul de pui se taie în jumătăți, pe orizontală. Se acoperă cu o bucată mare de folie de plastic și se bat bucățile de pui cu un ciocan de carne. Se presară puiul cu 1/4 linguriță de sare de mare și 1/4 linguriță de piper negru proaspăt măcinat.

Se pune făina într-un vas puțin adânc și ouăle bătute în altul. Se dă pe răzătoare lămâia și se amestecă pesmetul cu coaja rasă într-un al treilea vas puțin adânc. Se introduce puiul în făină, pe ambele părți, înlăturând orice exces, după care se trece prin ouă bătute. Se trece și prin pesmet, pe ambele fețe, după care se pune pe foaia de copt pregătită.

Se lasă pieptul de pui până se rumenește și nu mai este roz la centru, pentru aproximativ 10-12 minute, în cuptor. Între timp, se topește untul într-o cratiță mică, la foc mediu-mare. Se lasă pentru aproximativ 2 minute, după care se adaugă 1 lingură de ulei de măsline și ceapa șalotă și se las 30 de secunde. Se închide focul, se adaugă ierburile și câte 1/4 linguriță de sare, respectiv piper. Se servește carnea de pui cu sosul cu ierburi și felii de lămâie.

Dacă vrei să încerci și alte rețete îți recomandăm

Piept de pui cu ciuperci, o rețetă ușoară, pentru cină

6 rețete simple cu piept de pui care te salvează oricând

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa