Sos pentru paste ca în Italia

sos-de-paste-ca-in-italia-totul-despre-mame

Cea mai bună rețetă de sos pentru paste ca în Italia

Un sos pentru paste bun este unul dintre primele lucruri pe care orice bucătar ar trebui să învețe să le facă. Este foarte util, se păstrează bine, iar versiunea gata făcută din supermarket este mult mai scumpă. Fie că îl folosiți pentru pizza, paste sau alte preparate, acest sos roșu pentru paste conține strictul necesar pentru a da mâncărurilor un gust aromat și delicios.

Iată care sunt pașii pentru a prepara cel mai bun sos pentru paste, pentru gusturi ca pe malurile Mediteranei.

Ingrediente pentru sos pentru paste ca în Italia:

800 grame de roșii proaspete
2 linguri de ulei de măsline extra-virgin
1 ceapă mică
2 căței de usturoi
1 linguriță de zahăr
1 strop de oțet din vin roșu
3 rămurele de busuioc proaspăt

4 pași pentru a prepara sos pentru paste ca în Italia:

1. Roșiile proaspete se spală bine sub un jet de apă rece, după care se adaugă într-o oală în care ați lăsat apă la fiert. Se lasă doar 1 minut în această apă clocotită, după care se scot și se curăță de coajă. Se toacă mărunt.

2. Se încinge uleiul de măsline într-o cratiță medie, la foc mediu-scăzut, și se adaugă ceapa curățată și tocată mărunt în prealabil. Se lasă să se înmoaie, pentru aproximativ 5-7 minute, până când devine translucidă, dar nu colorată. Se amestecă și usturoiul curățat și zdrobit înainte și se mai lasă la fiert pentru două minute.

3. Se adaugă și roșiile, se amestecă cu ajutorul unei linguri de lemn, după care puteți pune și zahărul, stropul de oțet, tulipinile de busuioc, păstrând frunzele. Se asezonează ușor cu sare și piper negru proaspăt măcinat.

4. Se aduce compoziția la punctul de fierbere, după care se reduce căldura și se fierbe pentru 45 de minute, amestecând ocazional, până când se îngroașă. Se adaugă frunzele de busuioc, tăiate mai mărunt.

Citește și:
Ghid de folosire sănătoasă a pastelor făinoase
Paste cu somon şi sparanghel
Paste cu cremă surpriză
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație