Sufleu de conopidă

sufleu-de-conopida-totul-despre-mame

Rețetă ușoară de sufleu de conopidă cu crustă arămie

Multe persoane se sperie doar la auzul cuvântului sufleu, însă nu este o rețetă atât de complicată precum vă așteptați. Trebuie să fiți atente să nu bateți prea tare albușurile de ou și veți obține un sufleu de conopidă bun de te lingi pe degete. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmați!

Ingrediente pentru sufleu de conopidă:

pentru sufleu:

3 linguri de parmezan ras
1 1/4 căni de buchețele de conopidă tocate mărunt
1/4 cană de pătrunjel verde proaspăt tocat
piper alb după gust
55 grame de unt nesărat
4 1/2 linguri de făină
1 1/2 căni cu lapte
6 gălbenușuri mari de ou
8 albușuri mari de ou

pentru crustă:

110 grame de unt

7 pași pentru a prepara sufleu de conopidă:

1. Se încălzește cuptorul la 204 grade Celsius, plasând un raft la mijlocul cuptorului. Se unge generos cu unt un vas de sufleu, după care se tapetează cu brânză rasă, înlăturând excesul.

2. Se amestecă împreună conopida, pătrunjelul ras, 1/4 linguriță de sare și piper alb, după gust, într-un castron mare.

3. Se topește untul într-o cratiță mare, la foc mediu. Se adaugă făina, după care se amestecă și se gătește pentru aproximativ 2 minute sau până când devine auriu deschis. Se adaugă un pic de lapte la un moment dat, amestecând constant, până când devine o compoziție omogenă.

4. Se aduce sosul la punctul de fierbere, amestecând și lăsând până când se îngroașă sosul, pentru aproximativ 1 minut. Se închide focul și se adaugă gălbenușurile de ou, 1/4 linguriță de piper alb și 1/2 linguriță de sare. Se amestecă și conopida, fiartă și scursă.

5. Albușurile se bat într-un castron, cu un mixer electric, la viteză mare, până când devin ușoare și pufoase. Se adaugă o lingură de albușuri în compoziția cu gălbenușuri, amestecând treptat totul, ușor, astfel încât să nu iasă aerul din albușurile bătute.

6. Se adaugă compoziția în vasul de sufleu și se lasă la cuptor timp de 35-40 minute sau până când se rumenește sufleul.

7. Pentru a face crusta aurie de unt, se pune untul într-o cratiță mică, la foc mediu, amestecând ocazional, timp de aproximativ 6 minute. Se închide focul și se servește sufleul cu untul deasupra.

Citește și:
Vinete umplute la cuptor
Paste la cuptor în vas de lut
Tocană de peşte: reţetă tradiţională grecească
Somon la cuptor – cina rapidă & hrănitoare
Lasagna – un preparat cu aromă italienească
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație