Supă cremă de usturoi

Rețetă simplă, dar sofisticată – supă cremă de usturoi

Această rețetă de supă cremă de usturoi este alternativa sănătoasă a celei în care se căleșc cățeii de usturoi în unt. Este o rețetă simplă, însă cu un gust desăvârșit. Poate fi servită ca un starter pentru o petrecere sau ca o cină gustoasă și ușoară.

Ingrediente pentru supă cremă de usturoi:

40 căței de usturoi
4 linguri de unt (60 grame)
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
2 lingurițe de miere (30 grame)
3 cepe mari
3 cartofi noi
1 crenguță de cimbru
1 frunză de dafin
750 mililitri de apă (sau zeama de la o supă de pui)
500 mililitri de smântână grasă (35% grăsime)
crutoane și parmezan ras pentru servire

4 pași pentru a prepara supă cremă de usturoi:

1. Cuptorul se încălzește la 200°C. Într-un vas termorezistent, se topesc 2 linguri de unt, se adaugă usturoiul curățat și căruia i-ați tăiat capetele și amestecați. Se condimentează cu sare și piper. Lăsați la cuptor pentru 15-20 de minute sau până când usturoiul este fraged și auriu. După 10 minute din momentul în care ați introdus tava la cuptor mai amestecați încă o dată compoziția din cuptor. 12 căței de usturoi se stropesc cu miere și se dau la o parte.

2. Într-o tigaie încăpătoare, la foc mediu, se topește untul rămas. Ceapa se curăță, se feliază și se adaugă în tigaie. Se reduce focul la mediu-scăzut, se acoperă și se fierbe, amestecând ocazional, timp de 10 minute. Dați capacul la o parte și mai lăsați încă 5 minute, de această dată amestecând des. Se adaugă cartofii tăiați mărunt, cimbrul, frunzele de dafin și cățeii de usturoi copți aproximativ 3 minute.

3. Se adaugă și apa sau zeama de la supă și 250 mililitri de smântână. Se aduce compoziția la punctul de fierbere la foc mare, după care se reduce focul și se mai fierbe pentru 30 de minute, amestecând ocazional.

4. Se închide focul și se lasă 10 minute să se răcească. Scoateți crenguța de cimbru și dafinul. Puneți compoziția într-un blender și pasați până când se omogenizează supa cremă, după care turnați-o înapoi în oală. Se mai adaugă smântâna rămasă (250 mililitri), se aduce la fierbere și se închide focul. Se condimentează după gustul fiecăruia cu sare și piper. Puneți supa în boluri și serviți cu usturoiul cu miere sau cu parmezan ras și crutoane.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație