Supă gustoasă de sfeclă

Supă cremă de sfeclă coaptă și mere roșii

Supele de legume fierbinți sunt secretul unei seri reușite și relaxate. Merg de minune cu o pătură călduroasă și cu un film alb-negru, pe care l-ați mai văzut de cel puțin cinci ori, astfel încât să nu vă pară rău dacă adormiți puțin după generic. Iar această supă de sfeclă și mere este mai mult decât potrivită în acest rol: este dulceagă, parfumată și gustoasă! În plus, s-ar putea să îi farmece și pe cei mici: cine poate să refuze o supă colorată atât de interesant? (Puteți să le promiteți că vor avea limba fuchsia după ce vor termina tot castronul de supă!)

Ingrediente:

  • 2 sfecle roșii medii
  • 3 mere roșii
  • 1 ceapă mică
  • 1 lingură unt
  • 1/2 linguriță de chimen măcinat
  • 1/4 linguriță de cimbru uscat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 500 de ml de apă
  • pătrunjel proaspăt
  • sare și piper după gust
  • smântână pentru decor

Cum se face? Preîncălziți cuptorul la 200 de grade C și tapetați o tavă cu hârtie de copt. Curățați sfecla, tăiați-o în bucăți mici și așezați-o în tavă. Puneți deasupra ulei de măsline, chimen și cimbru. Lăsați-o la cuptor 40 de minute, până când este bine coaptă. În acest timp spălați merele, tăiați-le în patru și puneți-le la fiert în 500 de ml de apă. Opriți focul când merele se înmoaie și păstrați apa. Tăiați apoi ceapa și sotați-o în unt, până când devine aurie.

Acum, că toate ingredientele sunt pregătite, nu vă rămâne decât să puneți la blender sfecla, merele și ceapa. Adăugați puțin câte puțin din apa în care au fiert merele, potriviți cu sare și piper și supa este gata! Mai dați-o o dată în clocot, decorați cu puțin pătrunjel și un strop de smântână, trageți jaluzelele și bucurați-vă de o seară relaxată. Bonus, sfecla roșie este o sursă excelentă de fibre, acid folic, cupru, magneziu și fosfor.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație