Vinete umplute la cuptor

vinete-umplute-totul-despre-mame

Rețetă gustoasă de vinete umplute la cuptor

V-am pregătit o rețetă aromată de vinete umplute la cuptor, care poate fi pregătită în aproximativ jumătate de oră, fiind gata cu totul într-o oră și 20 de minute. Ingredientele prezentate ajung pentru 4 porții, însă le puteți dubla, dacă mai așteptați pe cineva în vizită.

Este o rețetă pentru toate buzunarele, care este perfectă pentru acest sezon sau orice alt sezon, dacă păstrați în congelator niște vinete.

Ingrediente pentru vinete umplute la cuptor:

1 vânătă mare
3 linguri de ulei de măsline extra-virgin
1/2 linguriță de sare de mare
1/4 linguriță de piper negru
230 grame de carne tocată de vită
1 ceapă tocată mărunt
1 ardei gras roșu mărunțit
3 căței de usturoi tocați mărunt
1/2 cană de pătrunjel proaspăt tocat
1/2 cană de frunze proaspete de busuioc tocate
1 1/4 cană cu brânză Pecorino Romano rasă (sau parmezan)
1/2 cană de pesmet
1 ou
2 roșii mici, tocate

5 pași pentru a prepara vinete umplute la cuptor:

1. Cuptorul se preîncălzește la 175 grade Celsius. Vânăta se taie în jumătate și se scoate centrul, lăsându-se suficientă pulpă în interiorul pielii, astfel încât să-și păstreze forma atunci când este coaptă. Se toacă pulpa de vânătă scoasă din centru, se pune într-o cratiță, se acoperă cu apă și se fierbe până cnd este moale, între 10 și 12 minute.

2. Între timp, într-o tigaie medie, se adaugă 1 lingură de ulei de măsline la foc mediu. Se asezonează cu sare și piper carnea tocată de vită, după care se adaugă în tigaie și se lasă până când se evaporă tot lichidul, iar carnea începe să devină maro.

3. Se lasă să se răcească, după care se mai mărunțește pe cât posibil carnea de vită. Într-o altă tigaie, la foc mediu, se adaugă 2 linguri de ulei de măsline și se călesc ceapa, usturoiul și piperul.

4. Într-un castron mare, se amestecă împreună vinetele fierte, legumele, carnea de vită, ierburile, 1 cană cu brânză rasă, 1/4 cană de pesmet și oul. Se umplu jumătățile de vinete cu acest amestec, împărțind compoziția în mod egal.

5. Se adaugă deasupra și roșiile tocate, brânza rasă rămasă, 1/4 cană cu pesmet și se condimentează cu sare și piper. Se pun jumătățile de vânătă pe o tavă de cuptor sau chiar și un vas de iena și se lasă la cuptor pentru 50 de minute. Se lasă să se răcească puțin, se feliază pe lățime și se servesc.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație