Zacuscă de dovlecei

Rețetă de post: zacuscă de dovlecei

Rețetele de zacuscă sunt în principiu foarte asemănătoare, diferind doar ingredientele pe care le folosiți pentru preparare. Iată cât de ușor se poate prepara această rețetă de zacuscă de dovlecei, fiind perfectă și pentru cei care țin post!

Ingrediente pentru zacuscă de dovlecei:

1 1/2 dovlecei mari (aproximativ 500 grame)
2 ardei kapia mari
2-3 cepe mari
2 morcovi mici
2-3 roșii
200 mililitri de ulei
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
câteva foi de dafin

5 pași pentru a prepara zacuscă de dovlecei:

1. Dovleceii se spală, se curăță de coajă și se taie cuburi mai mari. Se adaugă într-o oală cu apă și puțină sare și se lasă la fiert, până când se înmoaie. Între timp, ceapa se curăță și se spală, urmând să o tăiați julienne. Morcovii se spală și se dau pe răzătoare, iar ardeii se spală, li se scot cotorul și semințele și se pasează cu ajutorul unui robot de bucătărie.

2. După ce au fiert dovleceii, se scurg bine cu ajutorul unei strecurători și se pasează, până când obțineți o pastă omogenă. Roșiile se spală și se lasă puțin în apă fiartă, pentru a se decoji mai ușor și se pasează cu ajutorul unui procesor alimentar, până când obțineți un sos mai gros.

3. Se încinge puțin ulei într-o tigaie și se călește ceapa, doar până când devine translucidă. Se adaugă și morcovul și se lasă la foc mic timp de aproximativ 10 minute sau până când observați că s-au înmuiat morcovii. Urmează să adăugați și ardeiul tocat, lăsând tot 10 minute la înmuiat, timp în care se amestecă această compoziție constant. Se asezonează cu sare de mare și piper negru măcinat, se adaugă și pasta de dovlecei și sosul de roșii.

4. Se amestecă zacusca în mod constant și se lasă pe foc până în momentul în care uleiul se ridică la suprafață. Pentru a mărunți legumele puteți folosi și blenderul, mai ales dacă nu doriți bucăți mai mari în aceasta, ci să fie mai mult ca o pastă delicioasă.

5. Zacusca de dovlecei se depozitează în borcane sterilizate în prealabil, se adaugă câteva frunze de dafin și o lingură de ulei cald deasupra și se pun capacele.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație