Zacuscă de vinete cu ciuperci

zacusca-de-vinete-cu-ciuperci-totul-despre-mame

Rețetă pentru toamnă – zacuscă de vinete cu ciuperci

Temperaturile au început să scadă, așa că este timpul pentru rețetele de toamnă. V-am pregătit o zacuscă de vinete cu ciuperci, care vă va delecta papilele gustative.

Ingrediente pentru zacuscă de vinete cu ciuperci:

1 kilogram de vinete
1/2 kilogram de ciuperci champignon
1/2 kilogram de ardei capia
1/2 kilogram de ceapă
150 mililitri de ulei
pastă de tomate
1 linguriță de piper boabe
1-2 foi de dafin
sare de mare

5 pași pentru a prepara zacuscă de vinete cu ciuperci:

1. Vinele și ardeii capia roșii se spală, după care se șterg bine cu prosoape de hârtie. Se încinge o plită pe aragaz, pe care veți coace pe rând vinetele și ardeii.

2. Între timp, se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Vinetele și ardeii se lasă să se înnegrească pe fiecare parte, după care îi puteți pune în puțină apă rece, pentru a-i putea curăța mai repede și mai ușor. Se scurg bine și se taie pe un tocător în cuburi mici ardeii, iar vinetele se toacă.

3. Ciupercile se spală, se curăță și se taie felii subțiri, iar codițele se taie cubulețe. Se pune uleiul la încins într-o tigaie, se pune ceapa și se lasă la călit, până când devine translucidă spre aurie.

4. Se adaugă și celelalte legume în tigaie (vinetele, ciupercile, ardeii) și se amestecă ușor. Adăugați și pastă de roșii, sare de mare, boabele de piper și frunzele de dafin. Compoziția aceasta se lasă la fiert, la foc mic pentru aproximativ 2 ore. Aveți grijă să mai amestecați cu ajutorul unei linguri de lemn în aceste 2 ore, pentru a evita lipirea compoziției de tigaie.

5. Se sterilizează borcanele în care doriți să conservați zacusca de vinete cu ciuperci peste iarnă și se adaugă aceasta în borcane. Pe o tavă, introduceți borcanele cu zacuscă la cuptor, lăsați-le pentru 10-15 minute, după care puneți-le capacele.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație