Brioșe fără gluten cu legume

Brioșe fără gluten cu legume

Prepararea acestor brioșe fără gluten cu legume nu ar trebui să dureze mai mult de 30-40 de minute, în funcție de îndemnânarea fiecăruia. De asemenea, dacă nu găsiți făină de orez în magazin sau vreți să o preparați în casă poate dura ceva mai mult. Oricum, rețeta de brioșe fără gluten cu legume este ușor de făcut și va fi pe placul întregii familii.

Copiii o vor adora. Pot fi servite la micul dejun sau ca gustare. De asemenea, sunt ideale la drum pentru că se păstrează foarte bine, păstrându-și frăgezimea pentru o perioadă destul de lungă de timp. O porție are doar 90 de calorii așa că și mamele le pot consuma liniștite. Nici grăsimi nu conțin prea multe, doar 1g.

 

Ingrediente

1 dovlecel zucchini mediu

1 morcov mediu

1 cartof dulce mic

1, 5 lingurițe praf de copt fără gluten

1 linguriță de sare

1 cană de făină de orez

2 ouă

1/2 ceașcă piure de mere

1 linguriță de miere

Prepararea acestor brioșe fără gluten cu legume nu ar trebui să dureze mai mult de 30-40 de minute, în funcție de îndemnânarea fiecăruia.

5 pași pentru a prepara brioșe fără gluten cu legume

1 Legumele se spală bine și se dau prin răzătoarea medie.

2 Pentru piureul de mere aveți nevoie de un măr, răzătură de lămâie, zeamă de lămâie după gust, un praf de scorțișoară, 1 linguriță de zahăr brun, un praf de sare, o cană de apă. Merele se curăță de coajă. Puteți folosi orice fel de măr doriți, în funcție de preferințe. Toate ingredientele se pun într-o crăticioară la fiert și se lasă până când mărul se înmoie. Se stinge focul. Se scurge apa astfel încât să rămână suficientă pentru un piure cu o consistență potrivită nevoilor dvs.

3 Se preîncălzește cuptorul la 180⁰C. Într-un bol de dimensiuni mai mare se combină toate ingredientele. Se amestecă cu o spatulă până când compoziția se omogenizează.

4 Într-o tavă pentru brioșe se pun chesele (hârtiuțele speciale pentru brioșe). În fiecare se pune câte o lingură de compoziție. Dacă vă este greu vă puteți ajuta de două linguri pentru această operațiune.

5 Tava se pune la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când brioșele devin aurii.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 Te-ar putea interesa și: 

26 de rețete sățioase și ușor de gătit pentru copii

Cum faceți suc de fructe și legume fără storcător?

Idee de mic dejun cu quinoa pentru mămicile ocupate

Intră în conversație