Creme brulee fără lactoză

creme brulee

Creme brulee fără lactoză este un preparat perfect pentru petrecerile celor mici, dar îl puteți face doar pentru a vă răsfăța. Aveți nevoie doar de 20 de minute pentru a-l găti. Pentru persoanele care suferă de intoleranță la lactoză se folosește lapte fără lactoză sau vegetal. Dacă nu aveți această problemă de sănătate puteți folosi și lapte de vacă. Din ingredientele de mai jos veți avea la final 4-6 porții, în funcție de dimensiunea vaselor folosite.

Ingrediente

3 gălbenușuri de ou

1 linguriță de extract de vanilie

200 g lapte fără lactoză

3 linguri de zahăr brun

Un praf de scorțișoară

5 pași pentru a prepara creme brulee fără lactoză

1 Se preîncălzește cuptorul la 300⁰C.

2 Se bat gălbenușurile cu vanilia într-un vas mic până când se omogenizează bine. Într-o cratiță se pun laptele și zahărul. Se dau la foc mediu și se lasă până când laptele atinge punctul de fierbere, fără să clocoltească. Se bate cu telul, se adaugă 2-3 linguri din amestecul de ouă și vanilie. Se amestecă bine, după care se adaugă și restul ouălelor, continuând baterea cu telul.

3 Se toarnă în forme (castronele) termorezistente. Deasupra fiecărei porții se presară câte un praf de scorțișoară.

4 Formele se pun într-o tavă mai adâncă. Pe lângă ele se toarnă apă fierbinde astfel încât să ajungă la jumătate din înălțimea lor. Se coc pentru 20-25 de minute sau până când face o crustă care seamănă cu gelatina. Nu trebuie să fie lichid la mijloc, dar nici să se întărească foarte tare.

5 Se scot din cuptor și se lasă să mai stea în tava cu apă încă 10-15 minute. Se dau la rece până când se servesc. Chiar înainte de a le servi se presară desupra puțin zahăr brun. Dacă aveți posibilitatea îl puteți carameliza puțin. Puneți pentru 3-5 minute vasele la cuptor, cât să se rumenească zahărul. Se poate decora cu fructe proaspete de sezon sau cu frunze de mentă.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Te-ar putea interesa și:

 Supă cremă de broccoli fără lactoză

 Tartă de morcovi și zucchini (fără lactate)

Macaroane cu brânză fără lactate

DISTRIBUIȚI
Cristina Călin
Sunt Cristina Călin. Jurnalist și blogger. Mama de fată și de băiat—în această ordine, cu aproape 6 ani diferență între ei. Soție. Suporter practicant al echipei…

Citește mai multe despre autor

Intră în conversație