Risotto cu brânză și conopidă fără gluten

Pentru cei care vor la cină un preparat ușor, dar savuros, risotto cu brânză și conopidă este alegerea perfectă. Este gata în 45 de minute și este perfect atât pentru adulți, cât și pentru copiii mai măricei. Nu te speria că are vin în compoziție pentru că în urma tratamentului termic alcoolul se evaporă, rămânând doar aroma.

Ingrediente

1 l supă de pui

3 lingurițe ulei de măsline

1 ceapă

2 căței de usturoi

2 fire de cimbru proaspăt

1,5 cești de orez

1/3 ceașcă de vin alb sec

25 g unt

500 g conopidă

½ ceașcă parmezan

2 lingurițe de pătrunjel

1/3 ceașcă alune prăjite

4 pași pentru a prepara risotto cu brânză și conopidă fără gluten

1 Se pune supa de pui într-o crăticioară pe foc și se lasă să fiarbă. Apoi, se ia de pe foc. Se acoperă pentru a se menține caldă.

2 Într-o tigaie se încălzește o lingură de ulei de măsline. Se pun ceapa tocată mărunt, usturoiul mărunțit și firele de cimbrul. Se lasă 5 minute, amestecând în continuu. Se adaugă orezul și se amestecă pentru a omogeniza toate ingredientele. Se adaugă vinul și se lasă să fiarbă 1 minut sau cât este suficient pentru ca lichidul să fie absorbit de orez. Se adaugă supa de pui, câte un polonic. Se amestecă până când supa este absorbită de orez. Procedura va dura 20-25 de minute. Dacă aveți nevoie de mai mult lichid pentru fieberea orezului, este bine să aveți la îndemână o cană de apă fierbinte.

3 Într-o tigaie mare se pun cele 2 linguri de ulei rămase, 25 g de unt și se încălzesc. Se pun florile de conopidă spălate. Se amestecă din când în când. Se lasă 10 minute sau până când devin arămii și sunt moi.

4 Se scot firele de cimbru. Se adaugă conopida și parmezanul și se amestecă până când se omogenizează. Se lasă apoi să se odihnească, cu vasul acoperit, timp de 2 minute. Când se servește se presară alunele prăjite mărunțite și pătrunjel tocat.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Te-ar putea interesa și:

Alimente pe care nu știai că le poți face la grătar

Pachețele vietnameze de vară

Cartofi dulci cu ciuperci, o cină perfectă

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație