O salată este oricând o alegere bună, iar dacă ingredientele sunt legume bogate în vitamine și minerale atunci este perfect. Vă propunem o salată de fasole, fără gluten, cu porumb și tortilla, care poate fi o soluție rapidă pentru oricare dintre mesele zilei sau pentru pachetul de la serviciu. Poate fi consumată și de copii care vor fi atrași de multitudinea de culori ale legumelor folosite. Se prepară în doar 15 minute și din cantitățile date vor ieși 6 porții. Se poate consuma și drept garnitură pentru diverse preparate din carne.
Ingrediente
1 ardei gras roșu
1 ardei gras verde
1 ardei gras galben
100 g ceapă roșie
200 g porumb dulce fiert
1 cățel de usturoi
1 lingură coriadru tocat mărunt
50 ml ulei de măsline extravirgin
50 g oteț din vin
sucul de la o limetă
200 g fasole neagră fiartă
1 praf de sare
1 praf de piper
tortilla fără gluten
4 pași pentru a prepara salată de fasole, fără gluten
1 Ardeii se spală, se curăță de semințe și se toacă mărunt. Ceapa roșie se curăță, se spală și se toacă mărunt. Cățelul de usturoi se curăță, se spală și se zdrobește. Porumbul dulce poate fi din conservă, caz în care se pune într-o strecurătoare la scurs, sau congelat, caz în care se pune la fiert și apoi la scurs. Fasolea poate fi proaspătă și atunci se fierbe sau din conservă și se lasă la scurs într-o strecurătoare.
2 Într-un vas de salată se pun ardeii tocați, ceapa, porumbul, usturoiul și coriandrul tocat fin. Se adaugă uleiul de măsline extra virgin, oțetul din vin, sucul de limetă și fasolea. Se amestecă bine pentru a se combina toate ingredientele.
3 Se asezonează cu sare și piper, după gust.
4 Se servește cu tortilla fără gluten. Se pot adăuga și diverse sosuri în funcție de preferințe și de recomandările nutriționale.
Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.
Te-ar putea interesa și:
Salată de ton cu ardei și ciuperci