Salată de paste fără gluten – rețeta adorată de toată familia

Cristina Călin, redactor
Salată de paste fără gluten

De cele mai multe ori ne dorim să pregătim masa repede, să fie gustoasă și bogată în nutrienți. O salată de paste fără gluten poate fi opțiunea perfectă în acest caz. Este potrivită atât pentru prânz, cât și pentru cină ca o masă în sine sau alături de alte preparate din carne sau brânzeturi. Poate fi soluția ideală pentru pachetul pe care îl faceți pentru la birou sau pentru un picnic.

Te-ar putea interesa și:

Salată de năut – gustoasă și sănătoasă

Humus cu avocado: sursă de grăsimi sănătoase

Sparanghel cu lămâie şi parmezan

Ingrediente

450 g paste fusili gluten free

1 ceașcă măsline Kalamata tăiate mărunt

1 ceașcă fenicul (aproximativ doi bulbi), tăiați mărunt

70 g roșii uscate, tocate mărunt

150 g ardei roșu copt, tăiat felii

100 g arpagic tocat mărunt

280 g humus

1 lingură sos pesto

200 g apă rămasă de la paste

1 praf piper

2 linguri ulei de măsline extra-virgin

frunze de fenicul pentru decor

3 pași pentru a prepara salată de paste fără gluten

1 Se fierb pastele potrivit indicațiilor de pe pachet date de producător. Pastele fără gluten au o altă consistență și textură față de cele clasice așa încât este necesară mai multă apă pentru această operațiune. De asemenea, se adaugă o lingură de ulei de măsline în timp ce pastele fierb. Se amestecă în continuu în paste pentru că din cauza consistenței diferite există riscul să se lipească foarte tare și să se transforme într-un terci. După ce s-au fiert, se lasă la scurs. Se păstrează 200 g din apa (aproximativ o cană) în care au fost pastele. Dacă nu găsiți fusili fără gluten puteți folosi și altfel de paste, în funcție de prepferințele dvs.

2 Într-un vas mare, se pun toate legumele, humusul și sosul pesto. Se amestecă bine. Se adaugă pastele și apa pe care ați păstrat-o. Se amestecă bine până se combină toate ingedientele. Se presară piper negru măcinat, după gust.

3 Se servește la temperatura camerei. Deasupra fiecărei porții se presară ulei de măsline și se decorează cu frunze de fenicul.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa