Sufleu de conopidă fără lactoză

Cristina Călin, redactor

Pentru a prepara sufleu de conopidă fără lactoză nu aveți nevoie de mai mult de 30-40 de minute. Este un preparat delicios, perfect pentru cină, dar și ca fel de bază la prânz. Este delicios scos din cuptor, dar se poate consuma și a doua zi fără probleme. Avantajul lui este că poate fi consumat de copii de peste 10 luni, scoțând la această vârstă condimentele care nu sunt potrivite pentru ei. O porție are 200 de calorii.

Te-ar putea interesa și:
Gustare sănătoasă pentru copii – cremă de parmezan cu spanac

Sandviș cu humus verde și murături pentru toată familia

Rețetă de sos salsa făcut în casă

Ingrediente

1 conopidă potivită

1 linguriță ulei de măsline

1 linguriță făină

500 ml lapte fără lactoză

1 praf de sare

1 praf de piper

1 praf de nucșoară

1 cățel de usturoi

1 praf de scorțișoară

1 praf de boia de ardei (iute și/sau dulce)

1 ceașcă de brânză răzuită (orice tip, fără lactoză)

3 pași pentru a prepara sufleu de conopidă fără lactoză

1 Într-o tigaie medie se încălzește uleiul și se adaugă făina amestecând încet. Condimentele și sarea se adaugă în lapte. Acesta see încălzește până aproape de punctul de fierbere. Amestecul de făină și ulei se ia de pe foc atunci când încep să se formeze mici bule de aer. Se adaugă 2 linguri din amestecul de lapte. Se amestecă încet cât să se combine ingredientele și să se întrepătrundă aromele.

2 Când amestecul fierbe, se mai adaugă 4 lingurițe de lapte și se amestecă. Se continuă procedura până când se adaugă tot laptele. Apoi, se mai lasă pe foc 2-3 minute și se amestecă. Se pune brânza și se mixează folosind un tel.

3 Într-o oală se pune apă la fiert cu un pic de sare. Conopida se spală bine și se rup buchețele. Se pun la fiert timp de 15 minute. Apoi, se scot într-o strecurătoare. Se pun apoi într-un vas termorezistent. Deasupra conopidei se toarnă sosul de brânză având grijă să acopere toate bucățile de conopidă. De asemenea, se pot pune și câteva migdale mărunțite dacă vă doriți mai multă aromă și o textură mai crocantă. Se coace 20 de minute sau până când se rumenește.

Sosul poate fi folosit și pentru lasagna, musaca sau macaroane cu brânză.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa