3 rețete cu dovleac pe care trebuie să le încerci

reteta cu dovleac exemple de meniu

Bogat în potasiu, vitamina A și antioxidanți, dovleacul completează lista legumelor de care poți profita din plin pe perioada toamnei. Descoperă mai jos rețete cu dovleac, nu doar ușor de pregătit, ci și hrănitoare pentru întreaga familie.

Rețete cu dovleac: macaroane cu brânză și dovleac

INGREDIENTE

3 linguri de unt nesărat

350 de grame de paste

2 linguri de făină

1 cană și jumătate de lapte

1 linguriță de boabe de muștar (măcinate)

sare

piper

1 cană de piure de dovleac

1 cană de brânză cheddar (dată pe răzătoare)

pesmet

un sfert de cană de parmezan

1 lingură de ulei de măsline

PREPARARE

Încingi cuptorul, apoi ungi o formă de copt de ceramică cu unt. Fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe pachet, le scurgi de apă și le lași în oală, potrivit www.parents.com.

Între timp, topești restul de unt rămas într-un vas mai mare, la foc mic. Adaugi făina și amesteci să se omogenizeze. Combini laptele cu boabele de muștar, sarea și piperul și torni în vasul în care se află untul.

Lași să fiarbă la foc mic până începe să clocotească, adaugi dovleacul, brânza cheddar, amesteci bine și mai lași pe foc 2-3 minute. Iei vasul apoi de pe foc.

Torni sosul peste paste și amesteci să se combine. Pui pastele în vasul de copt, iar într-un bol mai mic amesteci pesmetul cu parmezanul. Presari deasupra de paste parmezanul, dai vasul la cuptor și lași 15-20 de minute (sau până când pesmetul se rumenește și pastele sunt făcute).

Pui cu dovleac și orez basmati

INGREDIENTE

4 linguri de ulei de măsline

350 de grame de piept de pui (tăiat cubulețe)

1 ceapă (tăiată)

1 linguri de pudră de ghimbir

1 lingură de pudră de usturoi (sau jumătate de lingură de usturoi proaspăt)

1 cană de lapte de cocos

1 cană de piure de dovleac

2 lingurițe de curry

sare

boia uite

3 cuburi de spanac congelat

2 lingurițe de suc de lămâie

2 căni de orez basmati (fiert)

PREPARARE

Pui două linguri de ulei de măsline într-o tigaie mai mare și lași să se încingă la foc mediu. Adaugi pieptul de pui și lași să se rumenească bine 4-5 minute. Scoți carnea din tigaie și o pui pe hârtie absorbantă.

Dai focul mai mic, pui tigaia, torni restul de ulei, adaugi ceapa, ghimbirul și usturoiul. Lași încă 5 minute pe foc ca să se înmoaie ceapa.

Amesteci într-un bol laptele de cocos, piureul de dovleac, jumătate de cană de apă, curry, sarea și boiaua iute. Adaugi compoziția peste ceapă și lași să se gătească 10 minute, timp în care mai amesteci din când în când.

Adaugi pieptul de pui, spanacul și lași vasul pe foc până se gătește și spanacul. La final torni sucul de lămâie și amesteci bine. Servești puiul cu orez basmati.

Rețete cu dovleac: cremă de dovleac picantă

INGREDIENTE

1 cană de piure de dovleac

400 de grame de brânză cremoasă

sirop de arțar (în funcție de gust)

jumătate de linguriță de scorțișoară

2 mere feliate

2 pere feliate

PREPARARE

Pui într-un bol brânza și piureul de dovleac, după care amesteci bine ca să se omogenizeze.

Adaugi sirop de arțar (să fie dulce după placul tău), scorțișoara, apoi blendezi cât să obții o compoziție cremoasă. Servești cu mere și pere feliate.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație