Calamari pane cu sos de usturoi

Rețetă perfectă, cu gust de vacanță – calamari pane cu sos de usturoi

Ce mămică nu și-ar dori să facă o rețetă puțin mai sofisticată, dar care să nu dureze prea mult? V-am pregătit o rețetă de calamari pane cu sos de usturoi, al cărei timp de preparare este de aproximativ 30 de minute, iar cel de gătire de 10 minute. Ingredientele pregătite ajung pentru aproximativ 4-5 persoane, ca o gustare. Iată cât de ușor puteți face și voi acest preparat urmând câțiva pași!

Ingrediente pentru calamari pane cu sos de usturoi:

pentru calamari pane:

ulei vegetal pentru prăjit
250 de grame de făină albă
1/2 linguriță de piper roșu
1/2 linguriță de boia de ardei
1/2 linguriță de sare
500 de grame de calamari, tăiat în bucăți de 5 milimetri
2 ouă

pentru sos:

200 de mililitri de maioneză de casă
1 cățel de usturoi zdrobit
zeama de la o jumătate de lămâie

4 pași pentru a prepara calamari pane cu sos de usturoi:

1. Pentru a prepara sosul de usturoi, se adaugă toate ingredientele pentru acesta într-un bol, se amestecă bine și se dau deoparte.

2. Pentru a prepara calamarii pane, se pune mai mult ulei într-un wok sau o cratiță mare, până la jumătatea acesteia. Se pune pe aragaz, la foc mediu.

3. Cât timp se încinge uleiul, se adaugă făina, piperul roșu cayenne, boiaua de ardei și sarea într-o pungă mare, de tipul celor pentru sendvișuri. Se adaugă calamarii și se amestecă bine, pentru a se acoperi uniform. Repetați procesul de două ori, dacă aveți o pungă de dimensiuni mai mici.

4. Cele două ouă se bat bine într-un bol, cu ajutorul unui tel. Scufundați calamarii în ouăle bătute, după care adăugați-i cu atenție în uleiul fierbinte. Se lasă la prăjit pentru aproximativ 2-3 minute, până când devin aurii. Se scot din ulei și se scurg pe un prosop de bucătărie de hârtie. Se servesc cu sosul de usturoi, maioneză și lămâie.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație