Ciorbă rădăuțeană, un răsfăț culinar pentru toată familia

Iulia Mirică

Rețetă tradițională de ciorbă rădăuțeană

Cu toate că seamănă cu ciorba de burtă, această rețetă de ciorbă rădăuțeană se prepară cu piept de pui. Este ușor de preparat și este absolut delicioasă. Iată ce pași trebuie să urmați pentru a obține un răsfăț culinar perfect pentru prânz!

Ingrediente pentru ciorbă rădăuțeană:

500 grame de piept de pui
2 morcovi mici
1 rădăcină de păstârnac
1 ceapă mare
1/2 țelină
1 ardei gras
2-3 căței de usturoi
300 grame de smântână proaspătă
1 legătură de pătrunjel verde
2 linguri de oțet
2-3 gălbenușuri de ou
1-2 foi de dafin
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat

6 pași pentru a prepara ciorbă rădăuțeană:

1. Pieptul de pui se spală bine și se pune întreg, într-o oală cu apă la fiert. Se lasă să dea în 2-3 clocote, curățând spuma care se formează deasupra.

2. Între timp, se spală toate legumele sub un jet de apă rece. Țelina, morcovul și rădăcina de păstârnac se curăță și se taie în bucăți mai mari, preferabil pe lungime.

3. După ce a fiert carnea, se scurge bine de apă, se scoate pe un tocător și se taie mărunt. Apa în care a fiert se aruncă și se umple iar oala cu apă rece. Se pune pieptul de pui, alături de păstârnac, țelină și morcov. Ceapa se curăță, se spală și se adaugă în oală, precum și ardeiul gras spălat și curățat de semințe și cotor în prealabil.

4. Mai adăugați sare de mare, piper negru proaspăt măcinat și o foaie de dafin. Se lasă la fiert ciorba pentru aproximativ 40 de minute, până când se înmoaie toate legumele, oala fiind acoperită cu un capac. După ce au fiert toate ingredientele, se scot din oală cu ajutorul unei spumiere, într-un bol.

5. Legătura de pătrunjel se spală sub un jet de apă rece și se toacă mărunt. Jumătate din morcov se toacă mărunt, iar cățeii de usturoi se curăță și se dau pe răzătoare.

6. Smântâna se amestecă împreună cu gălbenușurile de ou, cu ajutorul unui tel. Se toarnă un polonic de supă și se amestecă bine. Se adaugă amestecul peste restul supei, se amestecă bine și se pune înapoi pe foc, la flacără mică. Se adaugă și carnea, morcovul, oțetul, usturoiul zdrobit. Se aduce la punctul de fierbere, după care puteți adăuga și pătrunjelul verde.

Citește și:

Ciorbă de sfeclă roşie
Cum acrim ciorbele: alternative sănătoase
Ciorbă de praz

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa