Mâncare de fasole verde, un prânz delicios și nutritiv

Această rețetă de mâncare de fasole vede poate fi servită ca un fel de mâncare mai ușor sau ca o garnitură. Este gata în aproximativ 35 de minute, iar rezultatul final este absolut delicios. Iată ce pași trebuie să urmați pentru un preparat sănătos și gustos în același timp!

Ingrediente pentru mâncare de fasole verde:

450 de grame de fasole verde, vârfurile îndepărtate și fasolea tăiată în bucăți mai mici
3 linguri de unt nesărat
1/2 cană de felii de ceapă eșalotă
1/2 ardei gras roșu, fără semințe, mărunțit
110 – 130 grame de ciuperci
sare Kosher
1 lingură de făină
1 cană cu lapte
1/2 cutie de cremă brânză cu verdețuri
piper negru proaspăt măcinat
coaja rasă de la 1/2 lămâie
1 lingură de tarhon proaspăt
1/2 cană de pesmet Panko
1/2 cană cu parmezan ras
1/2 cană de migdale feliate

6 pași pentru a prepara mâncare de fasole verde:

1. Se încălzește cuptorul la 190 grade Celsius. Se unge cu unt un vas de copt sau un vas de yena.

2. Se pune apă cu sare la fiert, într-o oală mare. Se prepară și un bol cu apă cu gheață. Se adaugă fasolea verde în apa care fierbe și se lasă până când se înmoaie păstăile, pentru 3-5 minute. Se scurge fasolea, după care se pune în baia de gheață, pentru a opri gătitul.

3. Într-o cratiță mare, cu baza groasă, se topesc 2 linguri de unt, la foc mediu-mare. Se adaugă feliile de ceapă și se gătesc până când devin translucide, amestecând ocazional, pentru aproximativ 3 minute. Se adaugă ardeiul și ciupercile, alături de un vârf de cuțit de sare și se fierbe compoziția, amestecând din când în când, până când legumele se înmoaie și iese lichidul din ciuperci, pentru aproximativ 5 minute.

4. Se adaugă făina și se gătește pentru un minut, amestecând. Adăugați și laptele, în timp ce amestecați constant. Se aduce la punctul de fierbere, amestecând ocazional. Se reduce căldura la mediu-scăzut și se amestecă până când se îngroașă, pentru aproximativ 1 minut, după care se fierbe timp de 3 minute sau mai mult.

5. Se închide focul, se adaugă crema de brânză, 1/4 linguriță de sare, piper, coaja rasă de lămâie și tarhonul. Se adaugă fasolea verde și se amestecă bine. Se transferă mâncarea de fasole verde în vasul de cuptor.

6. Într-un bol mic, se amestecă pesmetul, parmezanul și migdalele. Se topește untul rămas și se toarnă peste amestecul acesta. Se amestecă și se toarnă peste fasolea verde. Se lasă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, până când devine auriu toppingul.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație