Orez cremos cu dovleac, o garnitură perfectă

Aceasta este o garnitură aromată de orez cremos cu dovleac, care merge asortată cu un număr mare de preparate. De asemenea, puteți face această rețetă și când țineți post. Este foarte ușor de preparat, iar dacă găsiți să cumpărați piure de dovleac, va fi gata cât ai zice pește. Iată ce pași trebuie să urmați pentru a face și voi acest preparat în propria bucătărie, fără prea multe bătăi de cap.

Ingrediente pentru orez cremos cu dovleac:

3 linguri de ulei de măsline extra-virgin
1 ceapă albă sau galbenă
2 căni de orez basmati brun negătit
420 grame de piure de dovleac
6 căni de zeamă de la o supă de legume sau de pui
3 frunze de dafin
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat

3 pași pentru a prepara orez cremos cu dovleac:

1. Într-o oală mare, se adaugă uleiul și se lasă să se încingă. Între timp, se curăță ceapa de coajă, se spală și se toacă mărunt. Când se încinge uleiul, se adaugă în tigaie și se gătește, amestecând ocazional, timp de 7-8 minute sau până când se înmoaie și devine translucidă.

2. Se adaugă orezul brun și se amestecă bine, pentru a-l acoperi cu uleiul din tigaie. Orezul se rumenește puțin, amestecând des, până devine parfumat, pentru 3-4 minute. Între timp, se amestecă piureul de dovleac cu zeama de la supă într-un castron mai mare.

3. Se adaugă zeama și piureul, alături de frunzele de dafin, în oala cu orez și se amestecă bine. Se condimentează cu sare și piper și se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul la mediu-scăzut, se acoperă cu un capac și se lasă să se gătească, amestecând ocazional, pentru a evita lipirea orezului de oală. Se lasă până când lichidul este absorbit, iar orezul este gătit și cremos, pentru aproximativ 45 de minute. Se transferă într-un castron și se servește imediat.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație