Rețetă mediteraneană de paste cu creveți decorticați

Această rețetă de paste cu creveți decorticați este ușoară, rapidă și perfectă pentru orice tip de vreme. Este gata în aproximativ 20 de minute, gradul de complexitate scăzut reducându-se la fierberea pastelor și sotarea creveților într-o baie de unt, usturoi și ierburi aromate.

Cei mari o pot servi alături de un pahar cu vin.

Ingrediente pentru paste cu creveți decorticați:

1 cutie de paste
225 grame de brânză fettuccine
450 grame de creveți medii, decorticați și curățați de vene
sare Kosher
piper negru proaspăt măcinat
8 linguri de unt nesărat
4 căței de usturoi tocați mărunt
1/2 linguriță de oregano uscat
1/2 linguriță de fulgi de ardei roșu zdrobiți
2 căni cu rucola
1/4 cană de parmezan proaspăt ras
2 linguri de frunze de pătrunjel proaspăt tocat

4 pași pentru a prepara paste cu creveți decorticați:

1. Într-o oală mare, se pune apă cu sare la fiert. Când ajunge la punctul de fierbere, se adaugă pastele și se lasă la fiert, până devin al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se scurg bine, cu ajutorul unei strecurători și se lasă într-un bol mare.

2. Creveții se asezonează cu sare și piper negru, după gust, și se dau la o parte. Se topesc 2 linguri de unt într-o tigaie mare, la foc mediu-mare. Se adaugă usturoiul tocat în prealabil, oregano, fulgii de piper roșu zdrobiți și se amestecă frecvent pentru aproximativ 1-2 minute.

3. Se adaugă în tigaie și creveții și se gătesc, amestecând ocazional, până când devin roz, pentru aproximativ 2-3 minute și se dau deoparte.

4. Cele 6 linguri de unt rămase se topesc în tigaie. Se adaugă pastele fierte în prealabil, rucola și parmezanul ras. Se lasă pentru aproximativ 2 minute. Se adaugă și creveții. Se servește imediat, presărat cu pătrunjel tocat mărunt, dacă doriți.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație