Prăjitură cu mere, alune și glazură, deliciul ideal pentru cei mici

Bogat în vitamine și minerale, mărul completează lista fructelor de care poți să profiți din plin în această perioadă, mai ales că îl găsești peste tot. O idee delicioasă pe care o poți pune ușor în practică este și rețeta de prăjitură cu mere, alune și glazură.

Mai dulci, mai zemoase, verzi, roșii sau galbene, merele nu trebuie să lipsească din alimentație. Nu degeaba se spune că un măr pe zi ține doctorul departe. Poți beneficia de toți nutrienții pe care îi conține dacă îl consumi ca atare, sub formă de suc, inclus în salate sau folosit la prepararea deserturilor. Un astfel de deliciu este și rețeta de prăjitură cu mere, alune și glazură, ușor de preparat și ideală și pentru momentele când ai musafiri, arată www.netmums.com.

Cum prepari rețeta de prăjitură cu mere, alune și glazură

INGREDIENTE

200 de grame de alune fără coajă

200 de grame de unt (la temperatura camerei)

200 de grame de zahăr

3 ouă

4 linguri de iaurt

200 de grame de făină

jumătate de linguriță de praf de copt

1 măr și jumătate (tăiat în felii subțiri)

1 lingură de zahăr pudră

Pentru glazură

75 de grame de unt (la temperatura camerei)

75 de grame de zahăr brun

3 linguri de smântână lichidă

85 de grame de alune mărunțite

jumătate de măr (tăiat în felii subțiri)

PREPARARE

Încingi cuptorul, după care pui foaie de copt într-o tavă. Între timp, mărunțești alunele în robotul de bucătărie.

Pui într-un bol untul și zahărul, apoi amesteci cu o lingură de lemn până se omogenizează. Bați ouăle cu iaurtul până obții o compoziție cremoasă, apoi o torni peste cea de unt.

Cerni făina, adaugi praful de copt și pui peste alunele mărunțite. Le adaugi apoi peste celelalte ingrediente și amesteci bine. La final pui în compoziție și merele feliate. Torni amestecul în tava de copt, presari deasupra zahărul pudră și dai la cuptorul încins pentru o oră.

Prepari glazura cât prăjitura este la cuptor. Pui într-un vas la foc mic untul, zahărul și smântâna lichidă și amesteci ușor până se topește. Torni glazura peste prăjitură – înainte să o scoți din cuptor cu 10-15 minute.

Peste glazură presari alunele mărunțite și feliile de măr, apoi pui tava înapoi în cuptor. Scoți prăjitura din tavă, o pui să se răcească pe un grătar, după care o tai.

Pont: La fel de gustoasă iese rețeta de prăjitură cu mere și dacă înlocuiești alunele cu nuci sau alte fructe oleaginoase.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație