Rețetă vegetariană: dovlecei umpluți

Rețetă vegetariană pentru întreaga familie – dovlecei umpluți

Mămicile care vor să facă o pauză de carne nu au întotdeauna la fel de multe posibilități culinare precum și-ar dori. Însă pot experimenta cu ingredientele specifice fiecărui sezon și inventa rețete absolut delicioase. Din seria rețetelor vegetariene, vă prezentăm și acești dovlecei umpluți, preparați la cuptor.

Rețeta de mai jos este ușoară, sănătoasă și rapid de preparat. Mai mult, o poți folosi și cu altă umplutură, în funcție de preferințe.

INGREDIENTE

2 dovlecei medii
2 linguri de ulei de măsline extra-virgin
1/2 cană de ceapă dulce tocată mărunt
2 căței de usturoi, curățați și tocați mărunt
1 cană cu ardei gras roșu, tăiat cubulețe
1 cană cu ciuperci Crimini, tăiate mărunt
1 linguriță de oregano uscat
1 linguriță de busuioc uscat
2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
1/2 linguriță de sare
1/4 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
1 cană cu pesmet panko
1/4 cană cu parmezan ras
1/8 cană cu brânză Romano rasă
extra parmezan pentru a presăra pe dovleceii gătiți

PREPARARE

1. Se încălzește cuptorul la 190 grade Celsius.

2. Se taie capetele cu codițe ale dovleceilor. De asemenea, se taie aproximativ 1/3 din partea de deasupra a fiecărui dovlecel, pe orizontală. Apoi, se taie puțin din partea de jos a dovleceilor, astfel încât aceștia să stea culcați, fără a se rostogoli.

3. Cu ajutorul unui cuțit mic, se scoate pulpa dovleceilor, până când aceștia arată ca o canoe. Încearcă să nu tai deloc din partea de jos, pentru a nu curge compoziția.

4. Într-o tigaie mare, se încălzește uleiul la căldură medie. Se adaugă ceapa și se călește pentru câteva minute. Se adaugă și usturoiul, ardeii roșii, ciupercile și pulpa de la dovlecei. Se amestecă bine și se sotează pentru un minut.

5. Se închide focul și se condimentează cu oregano, busuioc, pătrunjel, sare, piper. Se presară brânza rasă și se amestecă din nou.

6. Se împarte compoziția între cele două bărcuțe de dovlecei și se presează puțin, pentru a încăpea toată. Se lasă la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute, într-o tavă neacoperită. Când îi scoți din cuptor, presară parmezan suplimentar și mănâncă-i alături de cei dragi.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație