Rețetă rapidă și sănătoasă: lasagna cu legume

Din când în când simți nevoia să mai mănânci și câte un preparat care să nu conțină carne? Atunci trebuie să încerci rețeta de lasagna cu legume. Nu doar că e ușor de pregătit, dar este sănătoasă și combină cele mai bune arome din legume.

Copilului tău nu-i prea plac legumele și tot încerci diverse rețete pentu a-l convinge să guste măcar puțin din ele? Una dintre aceste rețete este și cea de lasagna cu legume, la care poți adăuga și carne atunci când dorești. Nu ai cum să dai greș combinând legume, brânză și sos de roșii, arată www.parents.com. În plus, rețeta este de ajutor și pentru momentele în care ai musafiri la masă (mai ales dacă sunt vegetarieni) având în vedere că se prepară ușor și ies mai multe porții.

Cum prepari rețeta de lasagna cu legume

INGREDIENTE

2 ardei grași sau kapia

1 dovlecel mai mare

1 vânătă mai mare

4 linguri de ulei de măsline

sare

piper

750 grame sos de roșii

2 căni de brânză ricotta

1 cană de parmezan

2 ouă

foi de lasagna

2 căni de mozzarella

PREPARARE

Încingi cuptorul, după care speli și cureți ardeii, dovlecelul și vânăta. Tai ardeii în jumătăți, iar vânăta și dovlecelul în felii lungi și mai subțiri. Le condimentezi cu sare și piper, le ungi cu jumătate din cantitatea de ulei de măsline, apoi le faci la grătar câte 2-3 minute pe fiecare parte. Cureți ardeii de coajă după ce s-au mai răcit.

Tai legumele coapte mărunt, le pui într-un bol mai mare și adaugi sosul de roșii. Condimentezi amestecul cu sare și piper după gust. Între timp, fierbi într-un vas mai mare foile de lasagna.

Într-un alt bol amesteci ricotta, o treime din cantitatea de parmezan, ouăle bătute și un praf de piper. Ungi tava cu restul de ulei de măsline.

Așezi un strat de foi de lasagna, apoi unul de ricotta cu ou, după care unul de amestec de legume cu sos de roșii. Repeții până se umple tava, iar la final adaugi deasupra feliile de mozzarella și cantitatea de parmezan rămasă.

Acoperi tava cu hârtie de copt și o pui în cuptorul încins pentru 25 de minute. Scoți ulterior hârtia de copt și mai lași până se rumenește deasupra (încă 25-30 de minute). Lași să se răcească 10 minute înainte să tai lasagna.

Sfat: Poți să faci jumătate de tavă de lasagna în care să adaugi și carne de curcan tocată, iar cealaltă jumătate să fie doar cu legume.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație