Salată caldă cu pui și legume

salata cu pui

Rețetă de prânz, gata cât ai clipi – salată caldă cu pui și legume

Această salată caldă cu pui și legume este un preparat ușor și rapid. De asemenea, poți lăsa legumele trase la tigaie și pieptul de pui să se răcească și să servești salata la temperatura camerei. Însă frigul de afară te va convinge să alegi varianta caldă. Iată ce pași trebuie să urmezi pentru preparatul acesta nutritiv și gustos!

Ingrediente pentru salată caldă cu pui și legume:

3 linguri de ulei de măsline
1 linguriță de cimbru uscat
450 grame de piept de pui dezosat, fără piele
1 linguriță de sare
3/4 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
115 grame de ciuperci shiitake, fără tulpini
4 morcovi, tăiați felii
1/2 linguriță de muștar Dijon
4 lingurițe de zeamă de lămâie
2 salate verzi, rupte în bucăți mici
2 bucăți de praz, tocat mărunt

4 pași pentru a prepara salată caldă cu pui și legume:

1. Se încălzește grătarul. Într-un castron mic, se combină 3 linguri de ulei de măsline și cimbrul uscat. Se aplică un strat din această combinație (1 lingură) pe pieptul de pui și se condimentează cu 1/4 linguriță de sare și 1/8 linguriță de piper negru. Se gătește carnea de pui la căldură medie până se frăgezește, pentru aproximativ 4 minute pe fiecare parte. Se dă la o parte, se lasă să se răcească pentru 5 minute, după care se taie în bucăți mici.

2. Într-un bol mediu, se amestecă ciupercile împreună cu morcovii și uleiul de măsline cu cimbrul rămas. Se condimentează cu 1/4 linguriță de sare și 1/8 linguriță de piper negru. Se pun legumele pe grătar, la căldură medie spre mare, și se lasă câte 4 minute pe fiecare parte morcovii, iar ciupercile câte 6 minute.

3. Într-un castron mic, se prepara vinegreta de salată. Se amestecă muștarul, zeama de lămâie, 1/2 linguriță de sare și 1/2 linguriță de piper negru, după care se adaugă și 1/3 cană de ulei de măsline.

4. Într-un bol mare, se adaugă salata, jumătate din cantitatea de praz și aproape toată vinegreta (mai puțin 2 linguri). Se împarte în 4 farfurii, se acoperă cu legumele trase la tigaie și carnea de pui. Se stropește cu vinegreta rămasă și se decorează cu prazul păstrat.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație