Salată de cartofi cu pesto și fasole verde

Iată o rețetă ușoară, fără carne, excelentă pentru prânz sau cină.

În aproximativ 20 de minute veți putea să preparați ingredientele necesare pentru această rețetă, iar în alte 45 de minute, prânzul delicios și ușor va fi gata. Ingredientele enumerate mai jos ajung pentru aproximativ 6 porții, așa că nu vă sfiiți să vă invitați și prietenii.

Ingrediente pentru salată de cartofi cu pesto și fasole verde:

1/2 cană de frunze proaspete de busuioc
1/3 cană de nuci pecan, prăjite
1 cățel mic de usturoi, tocat mărunt
2 linguri de zeamă proaspătă de lămâie
2 linguri de ulei de măsline
sare grunjoasă
piper negru proaspăt măcinat
680 grame de cartofi roșii
680 de fasole verde păstăi înjumătățite transversal

4 pași pentru a prepara salată de cartofi cu pesto și fasole verde:

1. Fasolea verde păstăi se clătește sub un jet de apă rece, după care se taie marginile, cu un cuțit de decojit. Se lasă la scurs, într-o strecurătoare.

2. Pentru a prepara sosul de pesto, se aduc 2 căni cu apă la punctul de fierbere, într-o cratiță mică. Se adaugă frunzele de busuioc proaspăt, spălat în prealabil, și se scufundă cu o lingură. Se scurg imediat într-o strecurătoare. Într-un blender, se combină frunzele de busuioc, nucile pecan prăjite puțin înainte, usturoiul tocat mărunt, zeama de lămâie, uleiul de măsline, 1/4 linguriță de sare, 1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat și 1/4 cană cu apă. Se amestecă bine, până când se omogenizează și se dă deoparte.

3. Pentru a prepara salata, se adaugă cartofii într-o cratiță cu apă sărată. Se aduce apa la punctul de fierbere, se reduce focul și se lasă pe foc până când se înmoaie cartofii, atunci când pot fi străpunși de vârful unui cuțit (aproximativ 15 minute). Se scot cartofii cu o paletă cu fante, se lasă să se răcească, după care se taie în sferturi și se pun într-un castron mare.

4. În timp ce se răcesc cartofii, se adaugă fasolea verde în apa în care au fiert aceștia și se gătește pentru aproximativ 4-6 minute sau până când sunt gata păstăile. Se scurg bine și se transferă în bolul cu cartofii. Se adaugă sosul de pesto și se amestecă bine, până când se întrepătrund toate ingredientele. Se condimentează cu sare și piper și se servește imediat.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație