Salată de pere cu brânză și nuci

salată de pere

Rețetă ușoară de prânz – salată de pere cu brânză și nuci

Ai rămas fără idei pentru un prânz ușor, rapid și sănătos? Ce-ar fi să încerci această rețetă de salată de pere cu brânză și nuci? Va fi gata în aproximativ jumătate de oră, însă beneficiile nutriționale aduse sunt pe termen mai lung. Iată cum poți prepara și tu această rețetă acasă!

Ingrediente pentru salată de pere cu brânză și nuci:

2/3 cană cu nuci (pecan, migdale sau caju)
1 legătură de năsturel
1 legătură de rucola
1 lingură de oțet balsamic
2 lingurițe de muștar
1/4 linguriță de sare kosher
piper negru proaspăt măcinat
3 linguri de ulei de măsline extra-virgin
1 andivă
2 pere coapte
1/2 cană de brânză albastră mărunțită

4 pași pentru a prepara salată de pere cu brânză și nuci:

1. Se încălzește cuptorul la 175 grade Celsius. Nucile se întind pe o foaie de copt, într-o tavă. Se lasă la cuptor, agitând tava din când în când, până când nucile sunt rumenite și parfumate, pentru aproximativ 7-10 minute. Se lasă nucile să se răcească, apoi se toacă grosier.

2. Se taie tulpinile de năsturel și rucola. Frunzele se spală sub un jet de apă rece și se usucă bine pe un prosop de bucătărie.

3. Între timp, se amestecă oțetul cu muștarul împreună, într-un bol mare de salată. Se condimentează cu 1/4 linguriță de sare și ce cantitate de piper negru proaspăt măcinat doriți. Treptat, se adaugă uleiul de măsline, începând cu câteva picături, după care se adaugă restul într-un flux continuu, în timp ce amestecați.

3. Andiva se înjumătățește pe lungime, se taie cotorul, apoi se feliază subțire pe diagonală și se adaugă în castronul de salată. Perele se păstrează în coajă, se taie în sferturi și se scot cotoarele. Apoi, se feliază subțire și se adaugă în salată.

4. Brânza și nucile se împrăștie în bol și se asezonează iar cu sare și piper negru, după gust. Se amestecă ușor salata, după ce ați adăugat toate ingredientele și se împarte în 4 farfurii. Se poate servi imediat.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație