Sosuri pentru pizza, făcute în casă: sos pesto și sos tapenade

sos pesto
sos tapenade sos pesto pentru pizza

2 rețete de sosuri pentru pizza

Tuturor ne place pizza făcută în casă, dar câteodată sosul de tomate poate deveni plictisitor, mai ales dacă facem acest preparat destul de des. Este ușor să aducem puțină diversitate pizzei prin înlocuirea sosului de tomate cu alternative de sosuri pentru pizza aromate. V-am pregătit 2 rețete de sosuri pentru pizza, de care ați mai auzit cu siguranță, însă nu știați că pot fi folosite și în această combinație.

Sos de pesto pentru pizza

Acest sos de busuioc clasic poate fi folosit în combinație cu ce toppinguri pentru pizza doriți.

Ingrediente pentru pesto:

2/3 cană de semințe de pin
6 căni cu frunze proaspete de busuioc
3 căței de usturoi tocați
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
1/2 cană de ulei de măsline extra virgin
1/2 cană de parmezan ras

2 pași pentru a prepara pesto:

1. Într-un bol mare se adaugă câteva cuburi de gheață și puțină apă. Se aduce un litru de apă cu o lingură de sare la punctul de fierbere. Se scufundă frunzele de busuioc și se îndepărtează imediat, după care se aruncă în baia de gheață. Se scurg bine frunzele și se tamponează cu un șervet de hârtie, până când sunt uscate.

2. Într-un procesor de alimente sau un blender, se combină mugurii de pin, frunzele de busuioc și usturoiul, până se omogenizează. Se toarnă uleiul de măsline câte puțin, în mod constant, până când se obține o pastă. Se condimentează cu sare și piper și se adaugă parmezanul ras.

Sos tapenade pentru pizza

Acest sos de măsline merge perfect împreună cu aromele mediteraneene. Puteți adăuga pe pizza felii de dovlecel, vinete, brânză feta sau brânză de capră.

Ingrediente pentru sos tapenade:

2 căni de măsline verzi, fără sâmburi și tocate
1/4 cană de migdale crude
1/4 cană de ulei de măsline
2 căței de usturoi
1 lingură de frunze proaspete de rozmarin, tocate

2 pași pentru a prepara sos tapenade:

1. Se adaugă toate ingredientele într-un procesor de alimente și se amestecă bine, până când toate ingredientele sunt combinate, iar amestecul este omogen.

2. Se păstrează la frigider, într-un recipient etanș timp de până la o săptămână.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație