Supă cremă de pește grecească

reteta de peste

Rețeta grecească de supă cremă de pește

Când este mai frig afară sau chiar și în cazul unei răceli, o supă cremă de pește poate fi prânzul perfect. Gradul de dificultate al acestei rețete este unul scăzut, iar bolurile cu supă aburindă vor fi gata în aproximativ o oră și 10 minute. Ingredientele pregătite ajung pentru 4 porții.

Ingrediente pentru supă cremă de pește:

3 linguri de ulei de măsline
450 grame de pește alb
6 linguri de orez
2 cartofi
3 morcovi
3 rădăcini de țelină
2 căței de usturoi
1 pahar cu vin alb

pentru sosul avgolemono:

2 ouă
zeama de la 1 1/2 lămâi
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat

4 pași pentru a prepara supă cremă de pește:

1. Cartofii se curăță de coajă, se clătesc sub un jet de apă rece și se taie cuburi nu foarte mici. Morcovii și rădăcina de țelină se curăță, se spală și se taie în jumătăți. Se curăță și usturoiul și ceapa de coajă și se dau deoparte.

2. Peștele se spală, se curăță de oase și se condimentează cu sare. Legumele se pun într-o cratiță mare, iar peștele se aranjează pe partea de sus. Se acoperă cu apă, se toarnă vinul și uleiul de măsline și se fierbe la foc mic, timp de jumătate de oră sau până când se frăgezesc toate ingredientele.

3. Se scot legumele și peștele și se dau deoparte. Se strecoară lichidul rămas și se toarnă la loc în oală. Se adaugă orezul și se fierbe până când este gătit, pentru aproximativ 20 de minute.

4. Pentru a prepara sosul avgolemono, se bat bine ouăle într-un castron, cu ajutorul unui tel, alături de zeama de lămâie. Se adaugă sosul în zeama de la supă, foarte încet, în timp ce amestecați. Se fierbe la foc mic, alături de legume și pește, până când se îngroașă supa. Se servește imediat cu piper negru proaspăt măcinat.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație