Tartă cu struguri, desertul ideal pentru o zi de toamnă

Strugurii completează lista fructelor de care poți profita din plin în lunile de toamnă. Așa că nu ezita să te bucuri de ei sub formă de desert. Încearcă rețeta de tartă cu struguri, gustoasă și ușor de preparat.

Indiferent de sortimentul pe care îl preferi, strugurii se numără printre fructele care nu trebuie să lipsească din alimentație, cu atât mai mult pe perioada toamnei. Nu doar că sunt o opțiune atunci când simți nevoia să mănânci ceva dulce, ci aduc numeroase beneficii sănătății, fiind recunoscute drept fructe-medicament. Incluși în dietă, strugurii ajută la întărirea imunității, favorizează digestia, au grijă de sănătatea cardiacă, țin la distanță probleme oculare și mențin sănătatea renală. Profită de toate aceste beneficii prin a începe să îi incluzi în alimentație, una dintre opțiuni fiind chiar o tartă cu struguri, potrivit www.parents.com.

Cum prepari rețeta de tartă cu struguri

INGREDIENTE

2 căni și jumătate de făină

1 cană de unt (tăiat cuburi)

1 praf de sare

jumătate de cană de apă rece

700-800 de grame de struguri roșii

200 de grame de zahăr

3-4 linguri de tapioca (fiartă înainte)

1 lingură de suc de lămâie

1 ou

2 linguri de zahăr

PREPARARE

Pui într-un bol mai mare făina, untul tăiat cuburi și sarea. Amesteci bine, după care adaugi apă puțin câte puțin și frămânți până obții un aluat nisipos. Împarți aluatul în două părți, pui fiecare parte în folie alimentară și dai la frigider pentru 2 ore.

Încingi cuptorul și scoți una dintre părțile de aluat din frigider. Presari puțină făină pe blat, apoi întinzi cu sucitorul aluatul cât să fie potrivit ca dimensiune pentru o tavă rotundă (cum este cea de tartă). Pui aluatul în tavă și dai la frigider pentru încă 15 minute.

În alt vas pui boabele de struguri, sucul de lămâie, tapioca fiartă în prealabil în apă sau în lapte (proporția de 1:6, o parte de tapioca la 6 părți de apă, fierbi până devin perlele translucide).

Torni compoziția peste aluatul din tavă, nivelezi, apoi întinzi și cea de-a doua parte de aluat deasupra. Strângi cu degetele marginile aluatului. Bați oul și ungi marginile tartei.

Presari deasupra cele două linguri de zahăr și dai tava în cuptor pentru 40-50 de minute sau până se rumenește frumos deasupra (trece testul scobitorii). Lași tarta să se răcească de tot, apoi o poți tăia.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație