Ți-au rămas ouă de la Paște? Iată 5 rețete cu ouă fierte

Cristina Călin, redactor

Iată câteva rețete cu ouă fierte pe care le puteți folosi în orice moment al zilei. Toate sunt delicioase și sunt gata în maximum 10 minute. 

Ouăle rămase de la Paște le plimbăm de cele mai multe prin frigider și nu știm ce să mai facem cu ele. Și de obicei ne rămân destul de multe pentru că ne aduc și mama, și soacră, și bunica și ajungem să avem 20-30 de ouă.

1.Sandviș cu salată de ou

Ingrediente

8 ouă fierte

70 g maioneză

1 linguriță curry

1 linguriță arpagic tocat

Sare

Piper

4 felii de pâine cu semințe

4 foi de salată verde

Preparare

Se toacă ouăle mărunt. Într-un vas se amestecă maioneza cu praful de curry. Se adaugă ouăle și arpagicul. Se asezonează cu sare și piper după gust. Pe fiecare felie de pâine se pune câte o foaie de salată și apoi se adaugă salată de ou.

2.Mini-pizza

Ingrediente

4 chifle

Ulei de măsline

2 roșii tăiate felii

2 ouă fierte

Mozzarela răzuită

Oregano

Sare

Preparare

Chiflele se taie pe jumătate și se stropesc cu ulei de măsline. Apoi, se pun deasupra câte 2 felii de roșii, câteva felii de ou și mozzarela răzuită. Se presară oregano și sare. Se dă la cuptor la foc mic pentru 5 minute sau până când brânza se topește.

3.Canapele cu somon afumat

Ingrediente

100 g maioneză

1 ou fiert tocat mărunt

2 castraveți murați mici, tocați mărunt

1 linguriță arpagic tocat mărunt

12 felii de baghetă

12 felii mici de somon afumat

Preparare

Se amestecă maioneza cu ouăle tocate mărunt, castraveții murați tocați și arpagicul mărunțit. Amestecul se întinde pe feliile de baghetă. Deasupra, se pune câte o felie de somon afumat.

Rețete cu ouă pentru toată familia

4.Salată de ou cu avocado și roșii

Ingrediente

6 ouă fierte, tăiate felii

2 avocado tocate

200 g roșii tocate

100 g ceapă roșie tocată

50 g pătrunjel sau coriandru tocate mărunt

2 linguri maioneză

2 linguri smântână

1 lingură suc de lămâie

Sare

Sos de ardei iute

Preparare

Într-un bol se amestecă maioneza, smântâna, sucul de lămâie, sarea și sosul de ardei iute. Se amestecă încet ouăle tăiate felii, avocado, roșiile, ceapa, pătrunjelul. Se adaugă sosul de maioneză. Se amestecă ușor pentru a nu strivi ingredientele. Se dă la rece pentru cel puțin o oră pentru a da timp aromelor să se întrepătrundă. Se poate servi cu frunze de spanac proaspăt.

5.Ouă umplute cu bacon și ardei iute

Ingrediente

12 ouă fierte

70 g maioneză

Sucul de la jumătate de lămâie

50 g bacon tăiat mărunt

2 linguri de brânză Chedar răzuită

2 linguri muștar

2 lingurițe de ardei iute (de preferat jalapaneo) tocat mărunt

Sare

Piper

Preparare

Se taie ouăle pe lungime. Se scot gălbenușurile, iar albușurile se așează pe un platou. Se pasează gălbenușurile, se adaugă maioneza, sucul de lămâie, baconul, brânza Chedar, muștarul, ardeiul iute și sarea. Amestecul se pune în albușuri.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa