3 delicii din bucătăria internaţională

reteta-guacamole-totul-despre-mame

reteta-guacamole-totul-despre-mameGuacamole, tzatziki şi pasta asciutta fredda: trei reţete internaționale, perfecte pentru caniculă

Pe căldurile astea, nimeni nu mai vrea să petreacă mult timp în bucătărie. Pentru că toţi părinţii îşi doresc mâncare sănătoasă pentru copiii lor, vă propun trei reţete de salate şi sosuri de vară culese din bucătăria internaţională, reţete care se prepară foarte uşor – chiar şi de cei care sunt debutanţi în bucătărie – şi se epuizează din farfurie la fel de uşor. Iată cele trei delicii culinare:

Guacamole sau simplitatea bucătăriei mexicane

Poate că unora dintre voi guacamole le sună nu numai ciudăţel, ci şi complicat, dar nu este deloc aşa! Guacamole este un deliciu al bucătăriei mexicane, a cărui simplitate constă în numărul mic de ingrediente sănătoase incluse în reţetă, dar şi în rapiditatea cu care se prepară. Această salată sau sos cu avocado la bază poate fi folosită ca atare, cât şi ca garnitură pentru diferite preparate din carne făcută pe grătar sau la cuptor. Haideţi să vedem cum se prepară!

Ingrediente pentru 4 porţii

3 avocado bine copt
2 roşii coapte, potrivite că mărime
Sucul de la o lămâie mică
2 căţei de usturoi
3 linguri de ulei de măsline
Un praf de sare
Un praf de piper

Preparare

Fructul de avocado se taie în două, se îndepărtează sâmburele şi, cu ajutorul unei linguri, se scoate miezul care se pune într-un vas, unde va fi pisat mărunt, cu ajutorul unei furculiţe. Se presară sarea şi se adaugă roşiile tăiate în bucăţi mici, usturoiul zdrobit, zeama de lămâie şi uleiul de măsline. Totul se omogenizează şi se serveşte fie imediat, fie după ce a stat la rece în frigider aproximativ 30 de minute. Pentru că este o salată rapidă de tot şi extrem de gustoasă, se va mânca cât ai zice peşte, chiar dacă o veţi servi cu chips-uri din porumb, tortilla, pe o felie de pâine ornată cu măsline sau pătrunjel sau garnitură la alt fel de mâncare.

1
2
3
4
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație