Dovlecei cu sos tzatziki

dovlecei-cu-sos-tsatsiki-totul-despre-mame

Rețetă de dovlecei cu sos tzatziki

Printre rețetele de toamnă se numără și acești dovlecei cu sos tzatziki. Dacă cei mici nu sunt neapărat încântați de dovlecei în mod normal, cu această rețetă îi veți convinge de gustul delicios al acestor legume. Este o rețetă rapidă, pentru prepararea căreia nu este nevoie de ingrediente scumpe.

Iată ce pași trebuie să urmați pentru dovlecei cu sos tzatziki!

Ingrediente pentru dovlecei cu sos tzatziki:

pentru dovlecei:
450 grame de dovlecei
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
ulei de măsline extravirgin

pentru sos tzatziki:
1/2 castravete
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
1 lingură de oțet de vin alb
150 grame de iaurt grecesc
1 cățel de usturoi
2 linguri de frunze de mentă

4 pași pentru a prepara dovlecei cu sos tzatziki:

1. Pentru început, veți pregăti sosul de tzatziki. Castravele se spală bine sub un jet de apă rece, se șterge și se curăță coaja. Se taie mărunt, se așază într-o strecurătoare și se burnițează oțetul din vin peste. Se asezonează cu sare. Se lasă pe o farfurie și se lasă să se scurgă timp de o oră. Se usucă bine cu ajutorul unui prosop de hârtie.

2. Castravetele se amestecă împreună cu iaurtul grecesc, usturoiul curățat și zdrobit în prealabil, frunzele de mentă tocate mărunt și piperul negru proaspăt măcinat. Gustați și mai adăugați sare, dacă vi se pare necesar. Se răcește la frigider.

3. Cât timp lăsați sosul tzatziki la frigider pentru a se răci, se pregăsesc dovleceii. Se spală bine și se feliază în felii mai groase puțin. Se încinge uleiul într-o tigaie mai adâncă.

4. Dovleceii se trec prin pesmet și se pun în uleiul încins. Se prăjesc pe fiecare parte, până când devin aurii. Se scurg pe un șervet de bucătărie, se asezonează cu sare și se servesc împreună cu sosul tzatziki.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație