Gulaş de cartofi: reţetă rapidă

Rețetă tradițională de gulaș de cartofi

Rețeta aceasta delicioasă de gulaș de cartofi face parte din cultura culinară a Ungariei. În afara faptului că se prepară destul de repede, gradul de dificultate este scăzut, iar celor dragi le va plăcea cu siguranță.

Aveți nevoie de aproximativ o oră pentru a duce la capăt această rețetă, așa că o puteți prepara și în timpul săptămânii, când veniți de la serviciu.

 

Ingrediente pentru gulaș de cartofi (8 porții):

900 grame de carne de vită
sare grunjoasă
piper negru proaspăt măcinat
1 lingură de ulei de măsline extra-virgin
2 cepe medii
2 linguri de oțet de vin roșu
1/4 ceașcă de pastă de tomate
2 linguri de boia dulce
1 linguriță de semințe de chimen
4 căni cu apă / zeamă din supă de vită
700 grame de cartofi noi
smântână și pătrunjel proaspăt pentru servire

Mod de preparare:

1. Mușchiul de vită se feliază transversal, se condimentează cu sare și piper și pune într-o tigaie în care am lăsat uleiul la încins în prealabil. Se lasă aproximativ 5 minute la prăjit, fiecare bucată, după care se transferă toate pe un tocător și se taie în bucăți mici.

2. Ceapa se curăță și se toacă mărunt. Se adaugă alături de oțetul de vin roșu în tigaie, amestecând ocazional, până când ceapa este moale, pentru aproximativ 5 minute. Se adaugă pasta de tomate și condimentele și se mai lasă încă 1 minut, timp în care amestecați frecvent compoziția cu o lingură de lemn.

3. Se adaugă apa / zeama de la supa de vită și cartofii curățați și tăiați cuburi mici, se aduce ușor la fierbere, după care se lasă aproximativ 30 de minute la fiert sau până când se frăgezesc cartofii.

4. După ce s-au gătit cartofii, adăugați friptura și lăsați pe foc până când se încălzește și aceasta. Asezonați cu sare și piper și serviți cu smântână, pătrunjel proaspăt tocat și piper.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație