Mâncare ușoară de vară – noodles de dovlecei cu pesto

Iulia Mirică
pesto

Acești noodles de dovlecei proaspeți și cruzi, amestecați cu sos de pesto și roșii cherry, se transformă într-o masă ușoară și sănătoasă.

Ingredientele pregătite mai jos ajung pentru 4 porții, gata în aproximativ 40 de minute – 20 de minute prepararea și 20 de minute gătirea. Este o rețetă perfectă și pentru persoanele vegetariene sau care nu pot consuma gluten. Cu alte cuvinte, nu va trebui să faci mai multe tipuri de mâncare la cină, pentru a satisface preferințele și nevoile celor dragi.

INGREDIENTE

pentru pesto:

1/2 ceapă galbenă mică, tăiată grosier
1 cățel de usturoi, curățat și tocat grosier
2 căni de frunze proaspete de busuioc (poți folosi și rucola)
1/2 cană de semințe verzi de dovleac, rumenite
1/3 cană de ulei de măsline
2 lingurițe de oțet de vin roșu sau zeamă de lămâie
fulgi de ardei roșu, pentru gust
sare

pentru noodles de dovlecei:

3 dovlecei mari
sare
470 grame de roșii cherry (întregi sau tăiate în jumătăți)
frunze proaspete de busuioc, pentru ornat

PREPARARE

1. Pentru a prepara pesto, se adaugă într-un procesor de alimente ceapa, usturoiul, busuiocul, semințele rumenite, uleiul de măsline, oțetul de vin roșu și fulgii de ardei. Se amestecă bine, până când obții o compoziție omogenă, care se asezonează cu sare, după gust. Poți adăuga în jur de 1/2 linguriță. Dacă ți se pare că are gust pregnant de ceapă, nu îți face griji, acesta va fi temperat în câteva minute. Sau mai poți adăuga o linguriță de oțet pentru a echilibra aromele.

2. Pentru a prepara noodles, se taie în spirală dovleceii, cu ajutorul unui spiralator de legume sau cu o răzătoare, pe orificiile mari. Se amestecă dovleceii cu pesto, până când sunt înveliți bine de un strat de pesto și se mai asezonează cu puțină sare (aproximativ 1/4 linguriță).

3. Se transferă tăițeii de dovlecel pe un platou mare și se adaugă și roșiile cherry. Frunzele proaspete de busuioc se adaugă în colțuri, pentru a orna.

Sfaturi:

1. Pentru a rumeni semințele de dovleac, se pun într-o tigaie medie, la căldură medie. Se gătesc, amestecând frecvent, până când semințele sunt parfumate și încep să sfârâie și să pocnească,  pentru aproximativ 5 minute.

2. Dacă ești sensibilă la aroma cepei, poți să renunți la ea atunci când prepari sosul de pesto.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa