Paste cu sos de avocado

paste-cu-sos-de-avocado-totul-despre-mame

Rețetă mediteraneană de paste cu sos de avocado

Dacă aveți la dispoziție doar 15 minute în care doriți să preparați o porție de mâncare sănătoasă pentru cei dragi, puteți încerca această rețetă mediteraneană de paste cu sos de avocado. Este foarte ușor de preparat, iar gusturile care se îmbină vă vor face să vă simțiți ca într-un loc de pe malurile Mediteranei.

Ingrediente pentru paste cu sos de avocado:

255 grame de paste (fără gluten dacă doriți)
1-2 căței de usturoi, după gust
1/4 cană de frunze de busuioc proaspete
1-2 linguri de zeamă de lămâie
1 lingură de ulei de măsline extra-virgin
1 avocado mediu copt, fără sâmbure
1/4 – 1/2 lingurițe de sare de mare fină
piper negru proaspăt măcinat
coajă de lămâie pentru servire

4 pași pentru a prepara paste cu sos de avocado:

1. Se încălzește o oală cu apă, în care ați adăugat sare. În momentul în care începe să fiarbă apa, adăugați pastele și lăsați-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

2. În timp ce se gătesc pastele, puteți începe prepararea sosului. Într-un procesor de alimente, se combină usturoiul curățat în prealabil, frunzele spălate de busuioc și se amestecă, până când se pasează bine.

3. Se adaugă și zeama de lămâie, uleiul de măsline, pulpa de la un avocado copt, 1 lingură de apă și se pasează totul până când obțineți o compoziție omogenă, curățând pereții bolului din când în când. În cazul în care sosul de avocado este prea gros, puteți să mai adăugați puțin ulei. Se condimentează cu sare și piper după gust.

4. Pastele se scurg și se pun înapoi în oală. Se adaugă sosul de avocado și se amestecă până când se combină. Puteți reîncălzi ușor pastele în cazul în care s-au răcit sau le puteți servi la temperatura camerei.

Sfat:

Din cauza faptului că fructul de avocado se oxidează rapid după ce este tăiat, cel mai bine este să serviți sosul imediat. Dacă aveți sos rămas, se transferă într-un recipient etanș și se poate păstra o zi la frigider.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație