Pizza de casă

Rețetă italienească – pizza de casă

Această rețetă italienească de pizza folosește aluat făcut în casă, dând o aromă autentică, față de aluatul cumpărat de la supermarket. Iată cât de ușor și rapid puteți prepara ceva gustos pentru familie, chiar și pentru musafirii neanunțați!

Ingrediente pentru pizza de casă:

pentru aluat:
500 grame de făină albă
1/2 lingură de sare
7 grame de drojdie
1/2 lingură de zahăr
320 mililitri de apă călduță

pentru sosul de roșii:
1/2 cățel de usturoi
1/2 buchet de busuioc proaspăt
ulei de măsline
200 grame de roșii la borcan / conservă
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat

pentru topping:
40 grame de mozzarella
ulei de măsline extra-virgin
3 măsline negre
4 felii de prosciutto

5 pași pentru a prepara pizza de casă:

1. Pentru a prepara aluatul, puneți făina și sarea într-un bol și faceți o gaură în mijloc. Adăugați drojdia și zahărul în apa călduță, amestecați cu o furculiță, lăsați deoparte câteva minute, după care turnați totul în mijlocul făinii.

2. Folosind o furculiță, aduceți făina încet în apă. Amestecați bine până când se adună toată făina. Renunțați la furculiță și frământați aluatul cu mâinile pentru aproximativ 10 minute. Lăsați-l într-un bol uns ușor cu ulei, acoperiți-l cu un prosop de bucătărie sau folie alimentară și lăsați-l până când își dublează mărimea, pentru aproximativ 45 de minute.

3. Pentru a prepara sosul, curățați și feliați fin usturoiul. Alegeți frunzele de busuioc și aruncați tulpinile. Se încălzește o tigaie la foc mediu spre scăzut, în care se adaugă puțin ulei de măsline și usturoiul. Se lasă până când usturoiul începe să devină auriu, se adaugă frunzele de busuioc, roșiile, un vârf de cuțit de sare și unul de piper. Se gătește la foc mic pentru aproximativ 20 de minute, sau până când se omogenizează, și se zdrobesc roșiile cu o lingură de lemn.

4. Împărțiți aluatul în două. Jumătate împachetați în folie de plastic și lăsați-l la congelator pentru următoarea dată când veți face pizza. Cealaltă jumătate se pune pe un tocător presărat cu făină și se aplatizează cu ajutorul unui sucitor, până când obțineți grosimea dorită. Se lasă aproximativ 15 minute, după care îl puteți pune într-o tavă rotundă acoperită cu hârtie de copt, unsă cu puțin ulei.

5. Ungeți aluatul cu sos de roșii, adăugați feliile mărunțite de prosciutto, măslinele tăiate rondele, fără sâmburi, mozzarella tăiată în bucăți potrivite și puțin oregano. Stropiți cu puțin ulei de măsline extra-virgin și introduceți în cuptorul preîncălzit la 250°C / treapta 9, pentru aproximativ 10 minute sau până când pizza este gătită.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație