Salată cu ciuperci şi usturoi

Rețetă de vară – salată cu ciuperci și usturoi

Temperaturile ridicate din această perioadă ne conving să pregătim mai des felurite tipuri de salată, așa că v-am pregătit o salată cu ciuperci și usturoi. Tehnicile de preparare transformă această rețetă într-una perfectă și pentru cei mici, având în vedere că nu implică prăjire absolut deloc. Veți avea nevoie de aproximativ jumătate de oră din timpul vostru pentru acest deliciu culinar sănătos. Iată cât de ușor se prepară salata cu ciuperci și usturoi!

Ingrediente pentru salată cu ciuperci și usturoi:

6-7 căței de usturoi
450 grame de ciuperci Champignon
3 linguri de ulei de măsline
1 lingură de oțet de vin rolu
1 linguriță de muștar Dijon
1/2 linguriță de sare
1/4 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
2 căni cu frunze de rucola
1 cană cu roșii cherry

4 pași pentru a prepara salată cu ciuperci și usturoi:

1. Se încălzește grătarul sau cuptorul. Usturoiul se curăță, iar dacă sunt mari cățeii de usturoi, se taie în jumătăți. Se umple o tigaie mică cu 7 centimetri de apă și se aduce la punctul de fierbere. Se adaugă usturoiul și se gătește până când acesta se înmoaie, pentru aproximativ 5 minute, după care se scurge apa, iar usturoiul se pune pe un tocător.

2. Într-un bol mare, se adaugă ciupercile curățate și tăiate în jumătăți, usturoiul și 2 linguri de ulei de măsline.

3. Pentru a găti ciupercile, se pun pe bețe de frigărui alături de usturoi sau direct pe grătar. Puteți să le faceți și la cuptor, ca alternativă la grătar, cât mai aproape de căldură posibil. Se lasă 3-4 minute, întorcându-le pe toate părțile, sau până când ciupercile sunt fragede.

4. Într-un bol de sticlă se combină restul uleiului de măsline, 1 lingură, cu oțetul, muștarul, sarea și piperul negru. Roșiile cherry se spală și se taie în jumătăți. Se adaugă în bol împreună cu rucola. Amestecați salata și serviți imediat.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație