Salată de rucola cu vită

salata-de-rucola-cu-vita-totul-despre-mame

Rețetă de sezon: salată de rucola cu vită

Pentru că timpul verii, simțim nevoia unor preparate care să necesite cât mai puțin contact cu aragazul sau cuptorul, ne-am gândit să vă prezentăm această rețetă de sezon – salată de rucola cu vită. Este gata în aproximativ 10-15 minute, însă despre rezultatul final ai spune că a venit de la un restaurant bun.

Ingrediente pentru 4 porții de salată de rucola cu vită:

140 grame de rucola
1/3 ceașcă de ulei de măsline extra-virgin
2 căței de usturoi mari
1 crenguță de rozmarin proaspăt
450 grame de mușchi de vită
1 linguriță de sare
3/4 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
1 ceapă eșalotă
1 1/2 linguri de oțet balsamic
1 1/2 linguri de oțet de vin roșu
nuci pentru decor (opțional)

4 pași pentru a prepara salată de rucola cu vită:

1. Ceapa eșalotă se curăță și se taie în felii subțiri transversale. Usturoiul se curăță și se taie foarte mărunt sau se zdrobește. Frunzele de rucola se spală bine, se scurg și se pun pe un platou mare.

2. Uleiul de măsline extra-virgin se încălzește într-o tigaie, la foc mare, alături de usturoi și crenguța de rozmarin proaspăt, de pe care ați rupt frunzele. Se lasă pe foc până când usturoiul devine auriu, pentru aproximativ 4 minute. Se dau la o parte usturoiul și rozmarinul.

3. Între timp, se taie friptura transversal în felii de 0,3 centimetri și se condimentează cu 3/4 linguriță de sare și 1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat. Se adaugă carnea în tigaie, în același timp toate feliile, se lasă la foc mare. Se lasă aproximativ 1 minut pe fiecare parte, dacă doriți o friptură medium – rare.

4. Se aranjează friptura peste rucola cu ajutorul unui clește, după care se adaugă ceapa eșalotă în ulei în tigaie, împreună cu oțetul și 1/4 linguriță de sare, respectiv piper, lăsându-se aproximativ 2 minute să fiarbă. Se toarnă acest sos peste friptură și se servește imediat salata, decorată cu jumătăți de nuci.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație