Somon la cuptor şi cuşcuş

Rețetă hrănitoare de somon la cuptor și cușcuș

Puteți face această rețetă de somon la cuptor și cușcuș în doar 30 de minute, fiind perfectă pentru două porții. Puteți dubla sau chiar tripla cantitatea ingredientelor folosite, dacă vreți să preparați această rețetă pentru mai multe persoane. Cușcușul nu are nevoie să fie fiert înainte de a fi introdus în cuptor, deoarece se va găti la aburi împreună cu peștele și legumele.

Ingrediente pentru somon la cuptor și cușcuș:

110 grame de cușcuș
200 mililitri de zeamă de la o supă de legume
1 lingură de ulei de măsline
1 pumn de ierburi aromate (pătrunjel, cimbru și tarhon sau rozmarin)
4 cepe verzi
4 roșii deshidratate
2 fileuri de somon, fiecare de aproximativ 140 grame

4 pași pentru a prepara somon la cuptor și cușcuș:

1. Se pune cușcușul într-un castron, se adaugă uleiul de măsline și zeama de la supa de legume. Se acoperă bolul cu folie alimentară și se lasă 10 minute, după care descoperiți și amestecați puțin cu o furculiță, pentru a vă asigura că a fost absorbită toată supa.

2. Se spală ierburile aromate sub un jet de apă rece și se toacă mărunt. Ceapa se spală și se taie în felii subțiri. Puneți 2/3 din cantitatea de ierburi tocate peste cușcuș, alături de celelalte ingrediente, în afară de somon. Asezonați cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Amestecați ușor, până când se întrepătrund ingredientele.

3. Cuptorul se încălzește la 200°C cuptor normal / 180°C cuptor cu ventilație / treapta 6. Tăiați două bucăți mari de hârtie de copt, pe care împărțiți în mod egal cantitatea de cușcuș.

4. Puneți fiecare file pe cușcuș, presărați ierburile rămase și asezonați cu sare și piper. Îndoiți hârtia deasupra și răsuciți marginile pentru a sigila preparatul. Cele două pachețele se pun într-o tavă de cuptor, peste un strat de hârtie de copt. Se lasă 15 minute la cuptor sau până când carnea de pește se simte fermă prin hârtie. Serviți cu o lămâie tăiați în sferturi alături.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație