Supa cremă de ciuperci – un preparat savuros şi gata imediat

Iulia Mirică
supa cremă de ciuperci bol
Putem folosi ingrediente pe care le găsim cu ușurință la supermarket sau în piață pentru a prepara supa cremă de ciuperci.

Supa cremă de ciuperci – o rețetă la îndemâna oricui

Putem folosi ingrediente pe care le găsim cu ușurință la supermarket sau în piață pentru a prepara supa cremă de ciuperci. Tarhonul ajută la sublinierea aromei ciupercilor, așa că este perfect pentru gătirea acestui preparat.

Rețeta aceasta se recomandă pentru ciuperci brune, însă, dacă le nu găsiți foarte ușor, puteți folosi și ciuperci champignon. De asemenea, pentru o aromă considerabil mai bogată a acestei supe, puteți folosi și o mână de ciuperci shiitake proaspete, care sunt, însă, sunt mai scumpe decât ciupercile obișnuite.

Ingrediente pentru supa cremă de ciuperci:

4 linguri de ulei de măsline
900 de grame de ciuperci brune (crimini) sau champignon
1 mână de ciuperci shiitake (opțional)
1/2 ceapă
3 căței de usturoi
1 linguriță de sare
3/4 linguriță de tarhon uscat
1 litru apă / supă de pui
120 mililitri de smântână
1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat

5 pași pentru a prepara supa cremă de ciuperci:

1. Se curăță ciupercile și se taie în bucăți mai mari. Curățăm și ceapa și o tocăm mărunt.

2. Se încălzește uleiul de măsline la foc mediu spre mare, într-o oală cu baza mai groasă. Când s-a încălzit uleiu, adăugăm și untul. Odată ce se topește untul, se adaugă ciupercile, se amestecă pentru a le acoperi cu ulei de măsline și unt. Ciupercile se gătesc la foc mare, până când sunt ușor rumenite. Scoatem o cană de ciuperci din oală și le punem deoparte.

3. Se reduce focul la mediu și se adaugă ceapa și usturoiul curățat în oală. Se amestecă și se lasă aproximativ un minut. Se adaugă și sarea, tarhonul uscat și supa de pui sau apa. se dă focul la mediu, se aduce la punctul de fierbere și se gătește, neacoperit, timp de 10 minute compoziția, după care se stinge focul.

4. Se pune compoziția într-un blender și se pasează până când se omogenizează, după care se pune la loc în oală. Dacă supa este prea cremoasă pentru gustul dumneavoastră, puteți adăuga puțină apă sau supă de pui, până când ajungeți la textura potrivită.

5. Se adaugă smântâna și piperul negru proaspăt măcinat. Se pune în farfurii și se ornează cu ciupercile fierte păstrate.

Sfat atunci când preparați supa cremă de ciuperci:

Dacă doriți să faceți mai multe porții din supa cremă de ciuperci, pe care să le adăugați eventual la congelator, nu adăugați smântâna. Ulterior, așteptați până se decongelează, după care puteți încălzi supa cremă de ciuperci și adăuga smântâna.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa