Supă cremă de dovleac

supa-crema-de-dovleac-totul-despre-mame

Deliciu culinar pentru vreme rece – supă cremă de dovleac

Avem rețeta perfectă pentru voi, mai ales pentru aceste zile friguroase – supă cremă de dovleac. Este foarte ușor de preparat, iar aroma sa vă va convinge să o preparați mai des pentru cei dragi. Este gata în aproximativ 40 de minute, din momentul în care începeți să pregătiți ingredientele, cantitățile regăsite mai jos ajungând pentru aproximativ 6 porții.

Ingrediente pentru supă cremă de dovleac:

4 linguri de ulei de măsline
2 cepe tocate mărunt
1 kilogram de dovleac, decojit, curățat de semințe și tăiat în bucăți mai mici
700 mililitri zeamă din supă de legume sau apă
142 militri smântână
4 felii de pâine integrală cu semințe
1 pumn de semințe de dovleac

4 pași pentru a prepara supă cremă de dovleac:

1. Se încălzesc 2 linguri de ulei de măsline într-o cratiță mare, după care se adaugă 2 cepe tocate mărunt. Se lasă pentru aproximativ 5 minute sau până când se înmoaie, dar nu își schimbă culoarea. Se adaugă un kilogram de dovleac curățat de coajă, semințe și tocat mai mărunt în tigaie, se mai lasă timp de 8-10 minute, amestecând ocazional până când începe să se înmoaie și să devină auriu.

2. Se toarnă supa de legume sau apa în cratiță, iar apoi se condimentează cu sare de mare și piper negru proaspăt măcinat. Se aduce compoziția la punctul de fierbere, după care mai fierbe timp de 10 minute sau până când dovleacul este foarte moale. Se toarnă smântâna în cratiță și se aduce iar la punctul de fierbere.

3. Se pasează compoziția cu un blender de mână, iar pentru o consistență mai catifelată puteți trece supa printr-o sită foarte fină. Supa poate fi congelată până la 2 luni.

4. În timp ce gătiți supa, se încălzesc celelalte 2 linguri de ulei de măsline și se pregătesc câteva semințe de dovleac cu care se asezonează supa. Se servește și cu crutoane.

Citește și:
Ciorbă de cartofi de post
Supă de ceapă
Supă cremă de usturoi
Supă gustoasă de sfeclă
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație