Sandvici cu ceapă caramelizată

Cel mai bun sandvici cu gouda și ceapă caramelizată

 

Știți poverbul care spune că bucătarii buni fac sandviciuri bune? Nu? Nici noi, deoarece tocmai l-am inventat, dar suntem convinși că spune un adevăr. Inspirația în bucărie este 100% capabilă să transforme un banal sandvici într-un regal pentru gurmanzi, atunci când în schemă apare un ingredient surpriză – ceapa caramelizată.

Ingrediente: 

  • 1 felie de pâine proaspătă
  • 1 felie generoasă de brânză Gouda afumată (se poate înlocui cu alte brânzeturi semi-moi, cum ar fi Emmental, Gruyère sau Cantal)
  • 1 ceapă medie
  • 1 linguriță de zahăr brun
  • 1 1/2 linguri de oțet balsamic
  • 1 lingură de maioneză
  • puțin unt

Cum se face? Începeți prin a prepara ceapa caramelizată: topiți puțin unt într-o tigaie și căliți ceapa tăiată solzișori până când se înmoaie. Adăugați zahărul, amestecați până când îl vedeți că se caramelizează și turnați deasupra oțetul balsamic, puțin câte puțin. Lăsați ceapa să fiarbă până când se evaporă tot lichidul, în jur de 20 de minute. Luați tigaia de pe foc și lăsați ceapa să se răcească.

Acum pregătiți felia de pâine, întindeți pe ea maioneză într-un strat subțire, așezați brânza (dacă este puțin încălzită este excelent) și deasupra puneți ceapa caramelizată. Mmm! Dacă vă este o foame de lup, puteți adăuga și o felie de piept de curcan și să vă decernați premiul pentru cel mai bun sandvici al anului!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație