Alimente cu ingrediente periculoase

Raluca Dumitrică
ingrediente-periculoase-totul-despre-mame

ingrediente-periculoase-totul-despre-mameChipsuri

„Mama, putem să mai luăm şi noi chipsuri?” e o întrebare pe care o aud când şi când din partea copiilor mei. Iar eu mă străduiesc să le explic cât se poate de amănunţit de ce nu putem să mai cumpărăm aceşti cartofi crănţănitori pe care le-am dat să-i încerce de câteva ori. Oricât de gustoşi ar fi, trebuie să ştii că aceşti cartofi conţin acrilamidă, o substanţă puternic oxidantă şi neurotoxică, grăsimi şi sare în exces, dar şi zahăr. Un alt ingredient periculos din chipsuri este olestra, un înlocuitor de ulei sau grăsime, care nu poate fi digerat de corp, provoacă crampe şi diaree şi contribuie la creşterea colesterolului în organism.

Alternativa: cumpără chipsuri organice sau prepară tu în casă nişte chipsuri tăind cartofii foarte fin şi punându-i la cuptor într-o tavă în care doar ai presărat puţin ulei.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa