Care sunt alimentele cancerigene?

Iulia Mirică
alimentele-cancerigene-totul-despre-mame

Alimentele cancerigene care trebuie evitate

Probabil că nu vă gândiți în fiecare zi dacă dieta voastră conține alimentele cancerigene care trebuie evitate. Însă mulți oameni sunt diagnosticați cu cancer, unii pacienți putând evita această boală cu ajutorul unei diete sănătoase. Trebuie să aveți grijă mereu la detaliile scrise pe ambalajele produselor, chiar și la făină, sucuri, ca să nu mai spunem de mâncarea de la fast food. Acestea sunt câteva dintre alimentele cancerigene cel mai des consumate și care sunt suspectate că ar fi foarte toxice pentru organismul uman. Este recomandat să le evitați, în mesele de zi cu zi, pentru stimularea sănătății organismului.

Cărnurile procesate

Printre alimentele cancerigene se numără și cărnurile procesate. Lista este una lungă care include cârnați, bacon, salamuri și crenvurști. Sărurile excesive și substanțele chimice care sunt utilizate la prepararea cărnurilor procesate sunt foarte dăunătoare pentru sănătatea noastră. Toate aceste tipuri de carne procesată conțin conservanți și substanțe chimice, inclusiv nitrați de sodiu, ceea ce le face să arate foarte atrăgătoare și proaspete, dar sunt bine cunoscute drept substanțe cancerigene. Cărnurile procesate afumate au un efect și mai nociv, doarece carnea preia gudronul din procesul de afumare. Cel mai indicat este să preparaţi voi, în casă, aceste delicatese, atunci când vă doriţi să le aveţi la masă.

Popcornul la microunde

Aceste pungi mici de popcorn sunt convenabile deoarece trebuie doar introduse în cuptorul cu microunde, fiind gata în maxim 10 minute. Dar v-ați gândit vreo clipă că ar putea fi periculoase pentru sănătatea voastră? Pungile convenționale de popcorn pentru microunde sunt căptușite cu o substanță chimică numită acid perfluorooctanoic. Acesta este o toxină regăsită şi în teflon și care provoacă infertilitate la femei. Numeroase studii realizate pe animale de laborator și pe oameni arată că expunerea la acest acid crește semnificativ riscul de cancer la rinichi, vezica urinară, ficat, pancreas și testicule. Când vine vorba de conținutul pungilor de popcorn, fiecare producător folosește ingrediente ușor diferite. Cei mai mulți folosesc ulei de soia, precum și diferiți conservanți, cum ar fi galat de propil, un produs chimic care cauzează probleme cu stomacul sau erupții cutanate.

Zaharurile rafinate

Zaharurile rafinate nu sunt cunoscute doar pentru faptul că dereglează nivelul de insulină, ci și pentru că reprezintă alimentul preferat de celulele canceroase, promovând astfel creșterea lor. Îndulcitorii bogați în fructoză, precum siropul de porumb, sunt deosebit de toxici, deoarece celulele canceroase s-au dovedit a-i metaboliza rapid și ușor pentru a prolifera. Și, din moment ce prăjturile, torturile, sucurile, plăcintele, sosurile, cerealele și multe alte mâncăruri procesate sunt încărcate cu astfel de zaharuri rafinate, nu este de mirare că rata cancerului crește în aceste zile.

Organismele modificate genetic (OMG)

Este de la sine înțeles că organismele modificate genetic nu au niciun loc legitim în cadrul unei diete sănătoase, mai ales că OMG-urile și produsele chimice folosite pentru a le crește sunt cauzele creșterii rapide a tumorilor. Dar organismele modificate genetic sunt prezente peste tot, inclusiv în cele mai multe alimente derivate din porumb, soia și rapiță. Cu toate acestea, aveți posibilitatea să evitați alimentele cancerigene prin alegerea mâncărurilor certificate organic și a celor crescute în mod natural, fără utilizarea biotehnologiei.

Citeşte şi:
Cei mai buni cârnați de casă
Risc crescut de cancer pentru cei care consumă mezeluri
Cum te poate ajuta un consilier în nutriţie
Dieta pentru sarcina

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa