Crina Coliban şi diversificarea, la Atelierele cu mămici

Raluca Dumitrică
crina-coliban-diversificare-totul-despre-mame

Zeci de părinţi preocupaţi de alimentaţie au venit la evenimentul TOTUL DESPRE MAME

Un număr impresionant de părinţi a fost prezent vineri, 3 aprilie, la Connect Hub, la ediţia cu numărul opt a Atelierelor cu mămici, a cărei invitată a fost Crina Coliban, consilier în alăptare şi diversificare. Pe lângă părinţi, mai mulţi bebeluşi şi bunici au întregit tabloul animat din sală, tablou pe care Crina l-a creionat încă din primele clipe ale întâlnirii, cu ajutorul prezenţei sale efervescente şi joviale.

Ceea ce se anunţa a fi un atelier strict informativ pentru părinţii preocupaţi de importantul subiect al diversificării a fost o surpriză extrem de plăcută pentru aceştia. Invitata serii a reuşit să depăşească zona convenţionalului, combinând prezentarea succintă a informaţiilor cu exemple elocvente întâlnite de-a lungul experienţei sale profesionale şi folosite pentru accentuarea unor situaţii anume. Publicul a avut, totodată, ocazia de a interacţiona pe parcursul prezentării cu vorbitoarea, al cărei stil de expunere le-a creat celor prezenţi senzaţia că datele concrete despre diversificare se transformă în date personalizate, participanţii găsindu-şi un corespondent în ideile şi tipologiile furnizate de Crina Coliban la Atelierele cu mămici.

Mesele pot fi fără stres, fără lupte, fără ameninţări!

Pentru ca mesele să aibă loc fără stres, fără lupte şi fără ameninţări, Crina Coliban le-a explicat părinţilor nişte lucruri în aparenţă simple, dar extrem de pline de semnificaţie. Totul trebuie să plece de la ideea primordială de hrană în armonie şi de la un sfat pe care ar trebui să îl pună orice om mare în aplicare: „Lăsaţi copiii să se bucure de mâncare!” Pe lista sfaturilor pe care Crina Coliban le-a mai oferit părinţilor s-a numărat eliminarea rigorilor de spaţiu şi timp în ecuaţia mesei, dar respectând totuși rutinele familiei. Spre exemplu, masa de prânz poate avea loc în jurul prânzului, dar nu la ora 12:00 fix, iar ea poate fi oferită de părinte nu doar în spaţiul adesea restrictiv al bucătăriei, şi nu numai în scaunul de masă special cumpărat pentru copil, care poate crea în unele cazuri destule frustrări.

Mama, prietena hranei

De asemenea, mama, chiar dacă are rolul ei bine determinat în conceperea şi aşezarea mesei, fiind cea care pregăteşte alimentele, le taie, le striveşte cu furculiţa şi i le oferă bebeluşului, trebuie să-i permită copilului o libertate la care el tânjeşte şi care este perfect normală şi sănătoasă. Astfel, copilul singur ia mâncarea în mâna, o duce la gură când vrea şi cât vrea, se opreşte când vrea şi reia, dacă vrea. Mama nu trebuie să mai uite că a pasa nu este o regulă şi că cel mai bine la începutul diversificării alimentele se vor mânca cu mâna, nu cu linguriţa. Cel mic greşeşte, nu nimereşte cum trebuie guriţa, dă pe jos şi îşi murdăreşte hainele? Nicio problemă, mama nu trebuie să corecteze nimic din toate acestea, ci trebuie să-l lase pe copil să exploreze, să descopere bucuria mâncatului şi să simtă din plin savoarea fiecărui aliment în parte.

Spre finalul Atelierelor cu mămici, în care Crina Coliban si diversificarea au fost un subiect de maxim interes pentru părinți, au mai fost oferite câteva ponturi pentru o diversificare de succes, lucru ce va duce automat la o relaţie sănătoasă şi de lungă durată cu mâncarea. Noi, părinţii, care avem ca unică responsabilitate să oferim cu bucurie alimente, nu trebuie sub nicio formă nici să lăudăm alimentele, dar nici să le criticăm. Aceste aprecieri sunt exclusiv ale copilului şi trebuie să rămână aşa.

HiPP, hrana organică ce poate fi folosită cu încredere de părinţi

În ultima parte a serii, Veronica Sladariu, reprezentant HiPP, le-a oferit părinţilor informaţii despre produsele acestui brand german cu tradiţie şi unul dintre liderii în producerea hranei pentru copii din Europa. Având produse de cea mai bună calitate şi oferind hrană sănătoasă şi organică în armonie cu natura, precum și în concordanţă cu legislaţia UE, HiPP oferă cea mai bună bază pentru o dietă sănătoasă, fără substanţe dăunătoare. Astfel, borcănelele cu mâncare gata preparată sunt sigure pentru că sunt vidate şi sterilizate, conţinutul lor preparat la abur este bazat pe reţetele de pregătire în casă şi sunt conforme cu recomandările de dietă ale medicilor.

De asemenea, borcănelele, care sunt concepute pe etape de vârstă, conţin toate ingredientele necesare dezvoltării optime a copilului. Ele nu conţin conservanţi sau coloranţi şi, în funcţie de tipul lor şi de perioada de viaţă căreia i se adresează, au un conţinut scăzut de alergeni şi de sodiu şi nu conţin zahăr rafinat, aromă, agenţi de îngroşare, emulgatori sau gluten. Hrana HiPP din borcănele asigură proteine şi fier natural, are un nivel de aciditate scăzut, este îmbogăţită cu uleiuri vegetale de calitate, îmbunătăţeşte absorbţia fierului şi îmbunătăţeşte tranzitul intestinal.

În afara borcănaşelor, prestigioasa firmă germană le mai vine în ajutorul părinţilor cu HiPP Apă pentru sugari, HiPP Biscuiţi, HiPP Cereale instant, HiPP Ceaiuri Organice şi HiPP Fruit-Fun.

Foto: Alexandra Dincă/Fotografii de familie

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa