Cumpărături înainte de naștere: lucruri de care nu ai nevoie

TOTUL DESPRE MAME
cumpărături înainte de sarcină

Lucruri inutile care apar pe lista de cumpărături a gravidelor sau cum facem cumpărături înainte de naștere? Eşti însărcinată şi intri pentru prima oară într-un magazin cu produse pentru bebeluşi. Cu o privire lacomă, vânzătoarea te întreabă dacă te poate ajuta. Tu vrei să îi spui că te uiţi doar. Însă nu apuci să zici ceva, că te trezeşti în braţe cu o foaie A4 plină (faţă/verso) cu lucruri esenţiale pentru bebeluşul tău. Lucruri fără de care nu are cum să crească mare şi voinic. Şi care costă, bineînţeles, o avere.

Ei bine, lucrurile nu stau chiar aşa. Iată câteva produse de care te poţi lipsi, pentru a face economie.

Cumpărături înainte de naștere. Lenjerii de pat asortate

Sunt minunate, unele sunt lucrate manual, se asortează cu perdelele, cu abajurul, cu tot ce-ţi trece prin cap. Dar sunt şi scumpe. Iar pediatrii susţin că bebeluşii nu trebuie să doarmă pe pernă. Şi nici plăpumioara nu e sigură, deoarece există riscul ca cel mic să se sufoce. Deci rămâi doar cu minunatul cearceaf. Care se va păta însă la fel de repede ca unul normal la primul „accident” al bebeluşului. Dacă nu ai născut încă, habar nu ai despre ce vorbim aici, dar crede-ne că vei rămâne uimită de talentul celui mic de a se murdări din cap până în picioare după un singur scaun exploziv. Aşa că, dacă vrei să faci economie, poţi cumpăra finet la metru şi să rogi pe cineva să-ţi croiască câteva cearceafuri.

La urma urmei, s-ar putea să nu le foloseşti nici pe acestea, dacă cel mic va decide că nu vrea să doarmă în pătuţul lui şi se va instala în pat lângă tine.

Cumpărături înainte de naștere. Pompa de sân

E trecută pe aproape toate listele de cumpărături şi pare indispensabilă. Dar nu e. Multe mame cumpără o pompă de sân înainte de a naşte, pentru ca mai apoi să nu aibă deloc nevoie de ea, alăptând cu succes. Şi chiar dacă apar probleme în alăptare, înainte de a apela la pompă, e mai util să se apeleze la un consultant în alăptare. Şi dacă nici aşa nu se rezolvă problemele, pompe de sân se găsesc în orice hypermarket sau farmacie, la aproape orice oră. Aşa că mai bine o cumperi doar dacă ai musai nevoie de ea, nu doar preventiv.

Am nevoie de sterilizator?

Are legătură cu punctul de mai sus. Cel mai probabil nu vei avea nevoie de un sterilizator deoarece nu vei avea nevoie de biberoane, tetine şi alte ustensile, deci nimic de sterilizat, până nu veţi începe diversificarea. Şi chiar şi atunci, bolurile şi tacâmurile bebeluşului se pot lăsa la fiert în apă sau se pot băga în maşina de spălat vase.

Cumpărături înainte de naștere. Pantofiori

Nou-născuţii nu merg. Deci nu au nevoie de pantofiori, oricât de drăgălaşi ar fi ei. Picioruşele acelea mici şi grăsuţe nu trebuie înghesuite într-o pereche de tenişi sau ghetuţe. Pentru că, din nou, bebeluşii nu merg. Şi nici nu aruncă la coş, nu joacă fotbal şi nu urcă pe munte.

Hăinuţe care se trag pe cap

Bumbac şi capse. Multe capse, de sus până jos. Doar asta ar trebui să te intereseze când cumperi haine pentru bebeluş. Tricourile pentru nou-născuţi au fost inventate, probabil, de cineva care nu a văzut niciodată un copil mai mic de 3-4 luni. Cu toate că mulţi nou-născuţi par să-şi ţină bine capul încă de la naştere, iluzia se destramă imediat ce încerci să le tragi pe cap un body. Va veni vremea şi pentru tricouri asortate mamă-fiică sau tată-fiu. Deocamdată sunt doar bani aruncaţi pe geam. Mai ales că nu-i vor mai fi bune în maxim trei luni.

Termometru de baie

Ai încredere în cotul tău! Ştii că temperatura apei la băiţă trebuie să fie 37-38 grade Celsius. Asta înseamnă că, dacă bagi încheietura mâinii sau cotul în apă, apa ar trebui să se simtă călduţă, nu fierbinte. E adevărat că termometrele de baie nu sunt scumpe, dar tot nefolosite rămân de cele mai multe ori.

Multe alte lucruri cel puţin ciudate

În fiecare an apar pe piaţă tot mai multe produse pentru mame şi copii, unele mai ciudate ca altele şi, de multe ori, inutile şi scumpe. Cum este şi aparatul Why Cry care ar analiza, zice-se, plânsul bebeluşului. Procedeul e următorul: cel mic urlă, aparatul identifică ce fel de plâns este (de foame, somn, stres, plictiseală sau disconfort) şi aprinde un beculeţ de o anumită culoare.

Din seria produselor nu doar ciudate, ci chiar contraindicate, este şi oliţa iPotty – o oliţă normală care are însă înfiptă în faţă o tabletă, pentru ca cel mic să nu se plictisească cât timp îşi face şi el treburile.

Şi dacă tot a venit vorba de treburi, americanii vând sub denumirea de Travel Urinal un recipient care arată ca un racord flexibil de plastic cu o raţă în vârf şi închis la capăt, în care băieţeii pot urina în timpul călătoriilor. Ciudat, nu?

Voi pe ce produse inutile aţi aruncat banii?

Dacă acest articol despre cum facem cumpărături înainte de naștere ți s-a părut interesant își recomandăm să mai citești și alte articole pe această temă:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa