Simptome ciudate din timpul sarcinii

Iulia Mirică
simptome ciudate in sarcina

Unele viitoare mămici dau dovadă de o anumită drăgălășenie..până când scapă gazele intestinale în lift sau sforăie în timpul nopții. Adevărul este că se întâmplă multe lucruri în corpul tău atunci când ești însărcinată – simptome ciudate despre care prietenilor tăi le este jenă să vorbească sau doctorul nu le ia în calcul, pentru că nu reprezintă preocupări mari de sănătate.

Femeile gravide au multe întrebări cu privire la ceea ce se întâmplă, dar li se spune că multe acțiuni ale corpului sunt normale. Însă, când ai gaze în exces sau găseștierupții ciudate pe piele, ultimul lucru pe care îl simți este normalitatea. Iată ce simptome ciudate îți pot da bătăi de cap în timpul sarcinii!

De ce scot sunete ca o drujbă noaptea?

Știi cum se aude când doarme bunicul tău în timpul nopții? Dublează nivelul decibelilor. Poți da vina pe membranele mucoase umflate. Fosele nazale congestionate te forțează să respiri pe gură și să sforăi. Poți folosi picături nazale pe bază de soluție salină înainte de a merge la culcare. Culcă-te pe o parte și folosește un umidificator în camera în care dormi.

De ce transpir ca un porcușor?

Transpirație peste tot – la subraț, între picioare, pe burtă, pe față și pe gât. Metabolismul tău este suprasolicitat, iar sângele suplimentar care pompează în organism încălzește pielea. Transpirația este modul de răcire a organismului. Încearcă să te îmbraci în mai multe straturi și evită materialele sintetice care blochează căldura. Bea multe lichide și folosește antiperspirante.

De ce salivez ca un copil?

Unele femei gravide produc până la trei sau patru litri în exces de salivă pe zi. Nu este sigur de ce există acest exces de salivă, dar hormonii sunt de obicei de vină pentru toate problemele din timpul sarcinii, așa că de ce nu ar fi și saliva? Singura opțiune poate fi scuiparea salivei, dar poți încerca și limitarea aportului de amidon în dietă sau consumul de apă cu zeamă de lămâie.

De ce cresc diferite lucruri pe pielea mea?

Probabil că ai auzit până acum că pielea ta va străluci, dar să crească ceva pe ea? Este posibil să observi pete întunecate pe față, o linie întunecată pe burtă, vene accentuate pe mâini, piept, gât și față. Corpul tău produce melanină în exces, ceea ce provoacă petele întunecate. Producția crescută de sânge este responsabilă pentru venele accentuate. Semnele acestea și venele accentuate dispar de obicei după naștere, cu toate că acestea pot să nu dispară complet. Între timp, poți folosi o cremă cu protecție solară pentru a minimiza petele întunecate.

De ce picioarele mele arată ca o hartă?

Venele violet sau negre lărgite sau bombate apar cel mai frecvent la nivelul picioarelor, dar și la nivelul labiilor. Iar acei hemoroizi enervanți sunt, de fapt, venele varicoase ale anusului. Aceste simptome ciudate sunt cauzate de obicei presiunea din uter care duce la acumularea de sânge din vene. Încearcă să nu stai în picioare pentru perioade lungi de timp și evită statul picior peste picior. Băile regulate în șezut pot ajuta la calmarea hemoroizilor.

De ce am nasul înfundat, deși nu sunt răcită?

Poți simți că ai o răceală perpetuă, însă atunci când îți sufli nasul devine problematic. Nivelul crescut al hormonilor și al producției de sânge cauzează umflarea, uscarea și sângerarea membranelor mucoase. Poți folosi picături nazale cu soluție salină, bea multe lichide și cumpăra un umidificator pentru camera în care stai. Dacă îți curge sânge din nas, nu înclina capul pe spate. Ține-l drept și prinde nările, până când sângerarea se oprește, pentru aproximativ 5 minute. Pune gheață pe nas, dacă este nevoie. Dacă sângerarea persistă, sună-ți medicul.

De ce nu mă mai încap pantofii?

Colecția de pantofi de dinainte de a rămâne însărcinată s-ar putea să stea deoparte pentru câteva luni. S-ar putea să te simți inconfortabil chiar și în perechea ta de adidași. Retenția de lichide este comună în timpul sarcinii, iar picioarele se pot umfla până la o mărime mai mare. Există și o șansă ca picioarele tale să nu mai revină la mărimea originală după naștere. Confortul este cheia, așa că poartă pantofi comozi de fiecare dată și nu încerca să forțezi pantofii vechi.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Foto: Guliver

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa